Damon Hill se postavil za dvojnásobné body v posledním závodě

Damon Hill se postavil za dvojnásobné body v posledním závodě

Mistr světa z roku 1996 věří, že jakékoliv pravidlo, které učiní formuli 1 ještě více nepředvídatelnou, je pro atraktivitu sportu užitečné.

Mezi pravidly, která letos vstupují v platnost, je udělování dvojnásobného počtu bodů ve Velké ceně Abú Zabí tím možná nejkontroverznějším. Jeho cíl je jasný - zajistit, aby se o titulu rozhodovalo až na konci sezony a udržet tím zájem diváků. Řady fanoušků, ale i lidé z odborné veřejnosti proti této reguli hlasitě protestují. Objevuje se ale i několik zastánců nového pravidla. Patří mezi ně bývalý závodník Damon Hill.

"Dvojnásobek bodů udělovaný za poslední závod sezony přidají na nepředvídatelnosti. Bude to vzrušující. Hodně lidí říká, že je to hloupé pravidlo, ale proč by to nemohlo fungovat? Třeba se to ukáže jako skvělý nápad. Stejně je to všechno umělé. Je pravděpodobné, že se o titul bude závodit do posledního závodu. Vše, co zvyšuje šanci, že se mistrem světa může stát i někdo jiný, je dobré. Čím větší je nepředvídatelnost, tím větší atraktivitu to přinese.

S Michaelem Schumacherem jsem v roce 1994 prohrál o bod. Fanoušky to dokázalo dostat do varu. Co takhle snížit body v prvních šesti měsících sezony na polovinu? Boj o titul pak bude hodně těsný," řekl Hill pro Times of India.

Hill byl také požádán, aby porovnal současné hvězdy formule 1. Jeho odpověď nebyla překvapivá:

"Jsou to velmi rozdílné osobnosti. Mají různé styly, různé přístupy. Vettel je úplně jiný než Michael, a to dělá formuli 1 zajímavou. Vettel je jako štěně, má v sobě spoustu entuziasmu. Závodní tratě jsou pro něho takovým velkým hřištěm."

Doporučujeme

Články odjinud