D’Ambrosiovi je při boji o sedačku soupeřem jen Sutil, tvrdí manažer

D’Ambrosiovi je při boji o sedačku soupeřem jen Sutil, tvrdí manažer

Jérôme D’Ambrosio se nevzdal naděje na pokračování závodní kariéry ve formuli 1 a shání si místo pro letošní sezónu. Podle jeho manažera má stále šanci.

D’Ambrosio závodil loni pro Virgin, ale na konci roku přinesl větší finanční obnos Charles Pic a belgický pilot musel odejít. D’Ambrosio ale není bez peněz ani bez šance získat místo jinde, alespoň to tvrdí jeho manažer Benjamin Mignot.

"Během svátků se téměř nic nepohnulo," řekl pro belgický list La Dernière Heure. "Situace je stejná jako před Vánoci, to znamená, že máme nezanedbatelný a rozumný rozpočet na to, aby Jérôme jezdil v Grand Prix."

Ve startovním poli jsou oficiálně už jen dvě volná místa, své druhé piloty zatím neoznámily týmy Williams a HRT.

"Když nebudu hovořit o penězích, je pro nás konkurencí, která nám dělá starost, jen Adrian Sutil, jenž měl skvělou sezónu 2011 a také si zaslouží získat volant," pokračoval Mignot. "Z ostatních strach nemáme. Jérôme se nemusí stydět před jmény, které už měly příležitost u bohatších týmů."

"Situace se teď vyřeší velmi rychle. Rozhodnutí by mělo padnout během následujících deseti dnů, protože zimní testy začínají 7. února v Jerezu. O nás se v zahraničních médiích moc nemluví, což je jen dobře. Ale můžu vám zaručit, že zůstáváme ve hře, dveře zůstávají otevřené. Naše šance se nezmenšily."

Doporučujeme

Články odjinud