Další volný trénink s McLarenem čeká Norrise v Itálii

Další volný trénink s McLarenem čeká Norrise v Itálii

Junior McLarenu a pilot formule 2 Lando Norris se v pátek poprvé zúčastnil oficiálního tréninku formule 1 během závodního víkendu. Nadějného pilota čeká účast v další tréninkové session již při nejbližší možné následující příležitosti – v italské Monze.

Lando Norris v pátečním prvním tréninku na okruhu ve Spa nahradil u McLarenu Fernanda Alonsa a s časem 1:47.364 obsadil osmnácté místo. Pro srovnání, druhý pilot britské stáje Stoffel Vandoorne ztratil na Norrise necelou desetinu a v session skončil poslední dvacátý.

Osmnáctiletá naděje McLarenu se během prvního tréninku objeví za volantem oranžového monopostu i v Monze. Za své účinkování v první měřené session na belgickém okruhu si Norris vysloužil pochvalu i od Gila de Ferrana.

„Odvedl skvělou práci. Skvěle se dokáže adaptovat na nové situace. Už to dokázal v testech a tady to zopakoval,“ řekl o Norrisovi de Ferran pro Autosport.

„Chtěli jsme, aby ve Spa poznal, jaké to je pilotovat monopost v provozu s nižší úrovní přítlaku. Rychle našel rychlost a bez chyb odvedl svoji práci.“

„Pojede i v Monze, kde budeme pokračovat v naší snaze pomoci mu s jeho jezdeckým vývojem.“

Lando Norris pochopitelně i ve Spa věnuje většinu času působení u týmu Carlin ve formuli 2. Rodák z Bristolu dokončil sobotní úvodní víkendový závod na čtvrtém místě za vítězným de Vriesem, druhým Sette Camarou a třetím Russellem.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud