Dallara pracuje na šasi pro Campos podle plánu

Nový tým Campos Meta 1 má finančí potíže a zatím Dallaře nezaplatil za stavbu šasi. Italský výrobce na voze dál pracuje a věří, že monopost se na start postaví.

Zatímco o startu nového španělského týmu Campos Meta 1 stále panují pochybnosti, italský výrobce monopostů Dallara, který pro něj staví šasi, pokračuje podle plánu. Přestože majitel stáje Campos Meta 1 Adrián Campos slíbil již před týdnem, že problémy týmu vyřeší (psali jsme zde), stále neoznámil dohodu s novým investorem. Tým ještě Dallaře nezaplatil plnou částku za šasi, ale Gian Paolo Dallara věří, že jeho práce na šasi nepřijde vniveč.

"Mohu hrdě prohlásit, že jsme při návrhu a vývoji odvedli dobrou práci. Prošli jsme nárazovými testy a pokračujeme ve výrobě," prohlásil Ital. "Bohužel další faktory, které nemůžeme ovlivnit, celý proces zpomalují, ale věřím, že najdeme řešení a naše práce nebude zbytečná."

V souvislosti s Dallarou se hovořilo také o srbském týmu Stefan GP, který čeká na případnou šanci obsadit místo na startovním roštu. Podle posledních zpráv ale chce s Dallarou jen konzultovat vývoj šasi, jehož návrh koupil od Toyoty.

Dallara dodávala v letech 1988 až 1992 své šasi italské stáji BMS Scuderia Italia. Její jezdci získali dohromady 15 bodů a dvakrát se objevili na stupních vítězů, když Andrea de Cesaris dojel třetí ve Velké ceně Kanady roku 1989 a JJ Lehto byl o dva roky později třetí v Imole.

Filip Fikejz

Doporučujeme

Články odjinud