Daleko od Massy a bez penalizace, oslavuje Hamilton

Daleko od Massy a bez penalizace, oslavuje Hamilton

Lewis Hamilton věří, že jeho tým má na to, aby v zítřejším závodě porazil Sebastiana Vettela. K tomu by mu měl navíc dopomoci fakt, že startuje daleko od Massy a zatím neobdržel žádnou penalizaci.

V poslední době se Hamiltonovi lepila smůla na paty, a to jak na závodní dráze, tak i v soukromém životě. Rozešel se s dlouholetou přítelkyní, poprvé v kariéře ho poráží týmový kolega a navíc neustále pokračují jeho věčné konflikty s jezdcem Ferrari Felipem Massou. Do Hamiltona se obouvají nejen média, ale dokonce i piloti a jiné významné tváře formule1.

Jsou však i tací, kteří se Brita zastávají. Kromě podpory vlastního týmu se Hamilton dočkal i jisté lichotky od svého donedávna největšího rivala Fernanda Alonsa. Pilot Ferrari poskytl rozhovor, kde Hamiltona označil za jediného pilota v současné F1, který je schopný vyhrávat i ve špatném autě.

A právě tito lidé pomáhají Britovi překonat jeho těžké životní období. Motivovat ho a obrátit jeho pozornost zpět k závodění, což se jim podle rozhovoru, jenž Hamilton poskytl pro Autosport, docela daří.

Hamilton opět začíná věřit ve vítězství, která mu v poslední době tolik chyběla. "Myslím si, že na to máme formu," odpovídal Brit na otázku, zda je zítra McLaren schopen zvítězit. "Z mého pohledu jsem v tréninku už několik závodů nezajel tak dlouhou jízdu, jakou jsem měl ve druhém tréninku. Zajet slušný stint, v němž jsem byl důsledný, to je pro mě opravdu dobrý krok. Doufám tedy, že nám to pomůže. Pokud dokážeme odstartovat lépe než vozy Red Bullu, pak to bude ještě lepší, protože pronásledování je tady složité," potvrzuje Hamilton názor svého kolegy na předjíždění v Abú Zabí.

Brit se na konci rozhovoru pokusil odlehčit situaci a zavtipkoval na téma věčných kolizí s Massou. "Jsem před Felipem, takže to pomůže (úspěšně dokončit závod)," směje se Hamilton. "V závodění je to hodně o psychice. Dokonce i když si myslíte, že jste připraveni, podvědomě nemusíte být. Tenhle víkend se cítím svěže, mysl mám čistou. Vyhnul jsem se trablům, což je velký rozdíl a přidává vám to na sebevědomí a vy s tím pak jen pracujete."

"Na startu stojím druhý. Nedostal jsem žádnou penalizaci, což je obvykle velkým zásahem do vašeho sebevědomí. Jsme pro zítra na dobré pozici, abychom se mohli dostat dopředu. Cítím se silně a soudě podle přípravy, cítím, že zítra přijedu v tak dobré formě, jak jen to je možné. Není tedy žádný důvod, proč bych neměl bojovat při nejmenším o pozici, na které jsme teď, pokud ne o lepší," zakončuje rozhovor nezvykle optimisticky.

Doporučujeme

Články odjinud