Da Costa: O postupu do formule 1 rozhodnou mé výsledky ve zbytku sezóny

Da Costa: O postupu do formule 1 rozhodnou mé výsledky ve zbytku sezóny

Antonio Felix da Costa má teď jistotu, že se u týmu Toro Rosso uvolní sedačka, na kterou může kandidovat. Také ví, co musí udělat, aby uspěl.

Da Costa coby člen programu Red Bullu pro mladé jezdce měl na Ricciardovo místo povýšit téměř automaticky, ale letošní sezóna se mu ve Světové sérii Renault moc nevydařila, a tak jeho šéfové začali pochybovat.

"Nakonec šéfové chtějí výsledky, a ne vysvětlení," připustil v rozhovoru pro Autosport. "Je mým úkolem problémy vyřešit a dát jim výsledky, aby měli důvod mě povýšit."

"Vědí, co se děje, a dávají mně a všem kolem zabrat, ale tak by to mělo být a já to respektuji. Pokud ten tlak nezvládneme teď, tak proč bychom měli zvládnout boj o šampionát ve formuli 1?"

Ve Světové sérii zbývají do konce sezóny tři závodní víkendy a podle Da Costy budou v boji o sedačku ve formuli 1 rozhodující.

"Teď víme, že tu oficiálně je příležitost, všechno to záleží na mých výsledcích ve Světové sérii. Na mé soustředění to vliv mít nebude. Je to tlak navíc, ale možná je třeba ho vzít přetavit v pozitivní tlak."

"Nemůžu si myslet: 'Lidé pořád hovoří o formuli 1, co když to nedokážu?' Musím uvažovat tak, že když lidé hovoří o tom, že půjdu do formule 1, tak proto, že jsem dobrý jezdec. Vím, že pokud budu mít skvělý závěr sezóny, to místo přijde. Tak se na to musím dívat."

Doporučujeme

Články odjinud