D´Ambrosio má místo jisté do konce sezóny, uklidňuje Boullier

D´Ambrosio má místo jisté do konce sezóny, uklidňuje Boullier

Šéf týmu Renault a D´Ambrosiův manažer Eric Boullier prozradil, že navzdory problémům se sponzory má belgický pilot místo u Virginu do konce sezóny jisté.

Boullier včera vyvolal v Belgii paniku, když oznámil, že Virgin zvažuje výměnu D´Ambrosia, protože jeho sponzoři neplatí dohodnuté peníze. Dnes pro jistotu své vyjádření korigoval, aby veřejnost uklidnil.

"Chtěl jsem zazvonit alarmem, protože zodpovědnost (za D´Ambrosia) neponeseme pořád sami," uvedl. "Je nutné, aby se namočili také Belgičané. Jerome dokázal, že má ve formuli 1 budoucnost, ale potřebujeme větší podporu v Belgii. Ale ujišťuji vás, sedačku má jistou až do konce sezóny."

Boullier tak evidentně chtěl vyburcovat Belgičany, aby na D´Ambrosiovu kariéru přispěli víc peněz, protože Gravity Management už nechce za svého jezdce platit vše z vlastní kapsy.

Tým Virgin pak vydal prohlášení, ve kterém D´Ambrosia vyzdvihuje, ale naznačuje, že bez domluvených příspěvků by se s Belgičanem rozešel. "Jerome odvedl v prvních čtyřech závodech své debutové sezóny ve formuli 1 fantastickou práci," chválil šéf stáje John Booth. "Spolu s Timem Glockem tvoří u Virginu velmi silnou jezdeckou dvojici a jejich rostoucí konkurenceschopnost je velmi vzrušující."

"Jerome je jezdec, který má budoucnost, a my nepochybujeme, že až vyladíme náš balík úprav a budeme více bojovat s konkurencí, Jerome odhalí ještě více ze svého potenciálu, což je skvělé pro tým a Jeromovu rostoucí základnu fanoušků v Belgii a po celém světě. Stejně jako v případě smlouvy jakéhokoliv jiného jezdce týmu platí, že dokud budou její podmínky naplňovány, bude naším úmyslem s Jeromem pokračovat."

Doporučujeme

Články odjinud