CVC potvrdilo, že už není většinovým vlastníkem formule 1

CVC potvrdilo, že už není většinovým vlastníkem formule 1

Majetkové poměry se ve formuli 1 významně změnily ještě před vstupem na burzu, královna motorsportu má tři nové spoluvlastníky.

Před prodejem akcií na burze, který je naplánován na červen, se většinový majitel formule 1 rozhodl, že část jich prodá neveřejně, psali jsme zde.

Společnost CVC Capital Partners dnes potvrdila a upřesnila, že prodala 21 procent svých akcií formule 1, čímž se její celkový podíl zmenšil z 63,4 na 42,4 procenta.

Novými spolumajiteli jsou investiční společnosti Black Rock, Waddell & Reed a Norges Bank Investment Management. Ty zaplatily CVC za zmíněných 21 procent celkem 1,6 miliardy dolarů, z čehož se dá vyvodit 8 miliard jako celková hodnota formule 1.

"Těšíme se na budoucí spolupráci s našimi novými partnery," uvedl Donald Mackenzie, jeden z šéfů společnosti CVC, která zůstává největším spoluvlastníkem tohoto sportu.

Z nových spolumajitelů si na největší podíl přišla kansaská společnost Waddell & Reed, která koupila akcie za zhruba 1,1 miliardy dolarů. Black Rock investovala do formule 1 asi 200 miliónů a Norges Bank zbylých 300 miliónů dolarů.

Doporučujeme

Články odjinud