Cunoda udělal při prvních testech dojem na šéfa AlphaTauri | Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

Cunoda udělal při prvních testech dojem na šéfa AlphaTauri

Šéf týmu AlphaTauri Franz Tost byl mile překvapen výkonem Júkiho Cunody v prvních předsezónních testech formule 1 v Barceloně.

Japonského pilota čeká druhá sezóna ve formuli 1. Tu první zakončil čtvrtým místem v Abú Dhabí, což bylo jeho nejlepším umístěním. Během roku se ale také dopustil řady chyb v kvalifikacích i závodech.

Během prvních testů v Barceloně si Cunoda vyzkoušel vůz AT03 jen v úvodní den, kdy odjel 121 kol. Ve čtvrtek byl za volantem jeho týmový kolega Pierre Gasly, který testoval také v pátek dopoledne. Své jízdy ale Francouz zakončil nehodou, kvůli které už Cunoda v pátek odpoledne nemohl vyjet.

„Júki je teď ve své druhé sezóně, což znamená, že je mnohem zkušenější než minulý rok a jeho první test na mě zapůsobil,“ řekl tost.

„Byl rychlý, nedělal chyby, také po technické stránce poskytoval velmi dobrou zpětnou vazbu. Také tým se zlepšil. Očekávám, že letos na tom budeme lépe než vloni a že skončíme, jak vždy říkám, kolem pátého místa v Poháru konstruktérů. Nebo lépe, to není zakázáno.“

Po prvních testech monopostů postavených na nových technických pravidlech je podle Tosta předčasné odhadovat pořadí týmů.

„Je příliš brzy na to říct, jak jsme na tom z pohledu výkonnosti. Celkově od nás očekávám úspěšnou sezónu. Proč? Protože jak už jsem zmínil, základ auta je dobrý.

„Jsem přesvědčen, že naši inženýři půjdou při vývoji správným směrem. Máme dva velmi dobré jezdce. Naštěstí jsme neměli žádné problémy se spolehlivostí, což je celkem důležité,“ pochvaluje si Tost.

Doporučujeme

Články odjinud