Cunoda s Pérezem mi pokazili kvalifikační pokus, mrzí Verstappena | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Cunoda s Pérezem mi pokazili kvalifikační pokus, mrzí Verstappena

Max Verstappen je naštvaný, že kvůli chybě před ním jedoucích jezdců musel zvolnit a přišel tak o svůj závěrečný pokus v kvalifikaci na Velkou cenu Mexika formule 1.

Do kvalifikace na okruhu bratří Rodriguezů vstupovali jezdci Red Bullu v pozici favorita poté, co poslední volný trénink vyhrál Sergio Pérez před Verstappenem.

V kvalifikaci se ale karta obrátila a Mercedes byl nejrychlejší ve všech třech segmentech. Valtteri Bottas s Lewisem Hamiltonem si zajistili první řadu už úvodními pokusy v Q3.

Verstappen doufal, že se mu v závěrečném pokusu podaří smazat 350tisícinovou ztrátu. Na cílové rovince využil větrného pytle za Pérezovým vozem, ale ve druhém sektoru v esíčkách vyjeli mimo trať jak Pérez, tak také před ním jedoucí Júki Cunoda z AlphaTauri.

Když se Cunoda s Pérezem vraceli na trať, projížděl kolem nich Verstappen, který následně ještě probrzdil v posledním sektoru.

„Zdá se, že v průběhu kvalifikace se trochu zhoršilo vyvážení vozu. V posledním pokusu jsem měl ale rozjeté dobré kolo, ale pak nevím, co se přede mnou stalo,“ řekl Verstappen.

„Dva kluci byli mimo trať, takže jsem očekával, že tam bude žlutá vlajka. Zvolnil jsem, tím je pak vaše kolo samozřejmě zničené. I přesto a skutečnost, že jsme neměli správné vyvážení, si myslím, že jsme mohli získat pole position. Třetí místo samozřejmě není skvělé, myslím ale, že je to stále lepší než startovat druhý.“

Pérez s Verstappenem ve druhé řadě

I přes nepovedený druhý pokus si Pérez udržel čtvrté místo a do domácí velké ceny vyrazí ze druhé řady.

„Auto nebylo stejné jako ve třetím tréninku poté, co jsme museli vyměnit zadní křídlo. Během kvalifikace jsme ale udělali pár úprav v nastavení a jakmile jsme se z toho dostali, najednou se Júki objevil v 11. zatáčce přede mnou mimo trať, což ovlivnilo moje poslední kolo. Nerozptyloval mě, byl jsem mu ale příliš blízko a musel jsem zabrzdit,“ řekl Pérez.

„Jakmile jsem to udělal, ztratil jsem přítlak a dostal jsem se do špinavého vzduchu, ztratil jsem kontrolu nad vozem a přišel o své kolo. V kvalifikaci jsme neměli rychlost, myslím ale, že v tom posledním kole jsme se mohl zlepšit.“

Doporučujeme

Články odjinud