Cunoda: Austin byl zatím můj nejlepší závod F1 | Foto: Getty Images / Chris Graythen

Foto: Getty Images / Chris Graythen

Cunoda: Austin byl zatím můj nejlepší závod F1

Júki Cunoda věří, že ve Velké ceně USA zažil svůj dosud nejlepší závod ve své první sezóně formule 1.

Japonec v barvách AlphaTauri se v Austinu kvalifikoval na desátém a dojel na devátém místě za jezdci týmů Red Bull, Mercedes, Ferrari a McLaren. Cunoda spolu s Carlosem Sainzem jako jediní startovali na měkké sadě pneumatik.

V bodované desítce přitom skončil poprvé od Velké ceny Maďarska, kde dojel šestý.

„Byl to dobrý krok vpřed. Už dlouho jsem nebodoval a myslím, že hlavně od Turecka jsem se docela zlepšil. V Turecku jsem udělal velkou chybu, ale dokázal jsem tyto věci zlepšit a přivézt auto do cíle,“ řekl Cunoda.

„Byl jsem celkem konzistentní a také myslím, že to (GP USA) byl můj nejlepší závod, který jsem zatím odjel v sezóně. Myslím, že potřebuji hodně prostoru, musím se učit, takže jen stále tlačit a pravidelněji bodovat.“

Po dobrém startu na Okruhu Amerik v úvodu závodu za svými zády Cunoda držel mercedes Valtteriho Bottase, v Turecku zase jel před Lewisem Hamiltonem.

„Normálně v prvním kole ztratím celkem hodně pozic. Tentokrát jsem jich ale pár získal, v porovnání s ostatními podniky jsem k tomu přistoupil agresivněji a bylo to dobré, takže to tak budu dělat.

„Jsem spokojen, obzvlášť když můj týmový kolega měl smůlu a musel odstoupit a já měl větší zodpovědnost v zisku bodů, když myslíme na týmový šampionát. I malé body mohou v závěru udělat velké věci, takže jsem spokojen s tím, co jsem předvedl.

„Rozhodně to nebylo jednoduché. V rychlých zatáčkách jsem se potýkal se zadními pneumatikami, komunikací s inženýry jsme se ale pokusili udělat změny a já dokázal dojet do cíle. Myslím, že jsme udělali dobrý krok také v komunikaci mezi inženýry a mnou.“

Cunoda ale ví, kde má ještě mezery. „Musím trochu zlepšit první volné tréninky. V prvním jsem byl 18., ve druhém 16., kvůli tomu pak na mě mají inženýři nebo tým otázky. A musím trochu myslet na strategii v kvalifikaci. Od příštího závodu musím trochu zlepšit tyhle věci, příště se na ně budu zaměřovat.“

Doporučujeme

Články odjinud