Čtvrtý Ricciardo: Pořád nechápu, kde se ta rychlost vzala

Čtvrtý Ricciardo: Pořád nechápu, kde se ta rychlost vzala

O překvapení se v kvalifikaci na Velkou cenu Kanady vozů formule 1 postaral Daniel Ricciardo, který továrnímu týmu Renault vyjel postavení ve druhé řadě startovního roštu!

Ricciardo neskrýval překvapení z toho, že v kvalifikaci na okruhu v Montrealu zajel čtvrtý nejrychlejší čas. Porazil přitom oba jezdce Red Bullu, pro který ještě v minulé sezóně závodil. Nestačil jen na Charlese Leclerca, Lewise Hamiltona a vítěze kvalifikace Sebastiana Vettela, na kterého ztratil 831 tisícin.

„Nechci říkat, že tomu nemohu uvěřit. Když jsem tak šťastný ze čtvrtého místa, to už opravdu něco znamená. Také pro tým, řekl jsem jim přes rádio, ať si to užijí. Za pár hodin nebo možná až ráno budeme přemýšlet nad závodem, ale teď si to musíme užít, protože to je úžasné,“ raduje se Ricciardo.

„Je to pro nás třetí Q3 v řadě, ale čtvrté místo je velká věc. Myslím, že jsem asi jen desetinu od třetího místa. Pořád nechápu, kde se ta rychlost vzala. Tedy vím to, ale nečekali jsme, že z toho bude čtvrté místo,“ přiznává Australan.

Vettel, Hamilton i Leclerc do závodu vyrazí na střední směsi pneumatik, zatímco Ricciardo na rychlejší měkké, což mu dává naději v boji s jezdci před ním. Hlavním cílem však pro zítra podle Ricciarda bude získat co nejvíce bodů.

„Jsem si jistý, že to zítra bude dobré. Mám kolem sebe pár rychlejších aut, ale na měkké sadě pneumatik bychom možná mohli být na startu v nejlepší trojce, když vozy přede mnou startují na střední sadě. Nikdy nevíte, co se stane. Jakmile se rychlost ustálí, top týmy možná trochu odjedou, ale my se pokusíme zůstat v top čtyřce, top pětce, a získat nějaké body, které jsme ztratili v Monaku.“

Šanci bodově Renaultu přispět bude mít také druhý pilot továrního týmu Nico Hülkenberg, který odstartuje ze sedmé pozice.

„Nemohu s tím být příliš nespokojen, jelikož moje poslední kolo nebylo špatné, možná jsem tam ale nechal ještě desetinu. Je to moje nejlepší kvalifikace sezóny a pro zítra jsme v dobré pozici,“ přiznal Hülkenberg.

„Tým pracoval opravdu tvrdě, hlavně na pohonné jednotce, která oproti loňskému roku udělala velký krok vpřed. Dnes jsme celkem jasně potvrdili toto zlepšení.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud