Čtvrtý Ricciardo pochválil Räikkönena za čistý souboj

Čtvrtý Ricciardo pochválil Räikkönena za čistý souboj

Na čtvrtém místě čtyři sekundy od stupňů vítězů dojel do cíle Velké ceny Itálie Daniel Ricciardo z Red Bullu, který startoval až z šestnácté pozice. Max Verstappen uzavřel bodovanou desítku.

Ve včerejší mokré kvalifikaci obsadili piloti Red Bullu druhé a třetí místo, kvůli penalizacím za výměnu komponent pohonné jednotky se však na startovním roštu propadli na šestnácté, respektive třinácté místo.

Ricciardo zajel k mechanikům později, když si prodloužil první část závodu na měkké sadě pneumatik, a dostal se na páté místo. Brzy se přiblížil i čtvrtému Kimimu Räikkönenovi a v šikaně Rettifilo si se svým soupeřem poradil.

„Pochválím ho (Räikkönena) a řeknu, že závodil čistě a férově, ale upřímně bych takhle předjel každého. Když se probíjíte startovním polem a máte tu formu, tak nezáleží na tom, před koho se dostáváte,“ řekl Ricciardo.

„Věděl jsem, že čím více čelu se blížím, tím budou předjížděcí manévry obtížnější, protože normálně jedou rychleji, takže rychlostní rozdíl není tak velký. “

Po překonání Räikkönena se Ricciardo vydal stíhat ještě jeho týmového kolegu Sebastiana Vettela na třetím místě, na kterého měl ztrátu deset sekund. V cíli na něj nakonec nestačil o čtyři sekundy.

„Blížili jsme se stupňům vítězů,“ dodal Australan. „V jednu chvíli jsme Seba stahovali asi o sekundu; 1,1 s na kolo. Takovým tempem bychom jej dostali v posledním kole, myslím ale, že pak byl schopen zrychlit.“

Verstappen po kolizi s Massou desátý

Bodovanou desítku uzavřel Max Verstappen, který se v úvodu závodu střetl s Felipem Massou. Po kontaktu v první šikaně dostal defekt přední pneumatiky a propadl se na konec startovního pole. Z Monzy si nakonec odváží jeden bod.

„Můj závod v podstatě skončil po třech kolech,“ řekl Verstappen.

„Hrajete na honěnou... začali jsme na měkké sadě, pak jsem dostal defekt té pneumatiky, takže jsem musel jet na dvě zastávky, což byla trochu smůla. Co můžete dělat? Přesto jsem odjel celkem slušný závod, takže jsem s tím celkem spokojen.“

Foto: Getty Images / Clive Rose

Doporučujeme

Články odjinud