Čtvrtý Hamilton: Bylo to mé nejlepší kolo vůbec

McLaren se rozhodl nenasadit nová vylepšení systému výfuků. Se změnami v nastavení se lépe vyrovnal Lewis Hamilton, který zajel čtvrtý nejrychlejší čas. Jenson Button měl v kvalifikaci problémy a nepostoupil do elitní desítky.

Tým McLaren si kvalifikaci na Velkou cenu Velké Británie na zrekonstruovaném okruhu Silverstone jistě představoval jinak. Lewis Hamilton ztratil na nejrychlejšího Sebastiana Vettela skoro sekundu a byl čtvrtý, Jenson Button dokonce nepostoupil do třetí části kvalifikace a zůstal čtrnáctý. McLaren měl problémy po celý víkend. Po pátečních trénincích odstranil své nové řešení nízko položených výfuků spolupracujících s difuzory. Podrobnosti čtěte zde.

Navzdory čtvrtému místu byl Hamilton se svým kvalifikačním kolem velmi spokojen, dokonce ho považuje za své nejlepší vůbec. "Jsem hrdý na svůj tým. Po celý rok tvrdě pracujeme a v posledních dnech jsme se zaměřili na úpravy, které sice přinesou zlepšení, ale momentálně je nemůžeme nasadit," vysvětloval mistr světa z roku 2008. "Věděli jsme, že máme velkou ztrátu. Red Bull je o sekundu před námi."

Do svého posledního kvalifikačního kola dal Hamilton všechno a za vydatné podpory domácích fanoušků zajel čtvrté místo."Musím říct, že to je nejlepší kolo, jaké jsem kdy zajel. Myslím, že to je díky všem těm fanouškům, které tu máme. Taková podpora není nikde jinde," pochvaloval si. "V závodě se může stát cokoliv."

Button měl po čtrnáctém místě ke spokojenosti daleko. "Ráno se auto chovalo dobře. Jakmile jsem odpoledne vlezl do auta, nedalo se řídit," divil se Button, který měl problémy zejména s nastavením předního křídla. Podle obhájce titulu byl ale problém zřejmě větší než jen vyvážení auta po změně specifikace. "Tento víkend je pro nás podivný."

I přes tyto problémy si Button myslí, že dočasné odstranění nových komponent vozu bylo určitě správným rozhodnutím. "Momentálně je před námi ještě hodně práce, abychom naše úpravy vylepšily. Nebylo by správné je tu dnes použít," dodal Angličan.

Doporučujeme

Články odjinud