Čtvrté místo je pro McLaren povzbuzením

V Barceloně to však zřejmě bude trochu slabší.

Čtvrté místo pro tým McLaren - v minulých sezonách zklamání, dnes jednoznačně pozitivní výsledek. Lewis Hamilton předvedl spolehlivý výkon a odměnil se tak pěti body. Heikkimu Kovalainenovi se tolik nedařilo, do cíle dojel bez bodů, konkrétně na dvanácté pozici.

"Čtvrté místo mě potěšilo. Týmy Toyota, Red Bull a Brawn GP jsou v rychlých zatáčkách tak silné, že bylo prakticky nemožné se jich držet. Tento výsledek je ale pro tým povzbudivý. Nesmíme ale přestat v naší práci, ještě totiž nejsme zpátky. Sbíráme ale body. Ve Španělsku budeme ztrácet o něco více, protože je to okruh, kde se jezdí s velkým přítlakem. Měli bychom být schopní dosáhnout na první desítku, ale další umístění v první pětce by bylo těžší," prohlásil Hamilton.

Kovalainenovi závod ovlivnila patrně špatná strategie.

"Měl jsem katastrofický start. Začínat závod na tvrdých pneumatikách byl špatný krok. Neměly správnou přilnavost a začaly vibrovat. Přitom na nich nebyly vybržděné žádné plošky. Po prvních zastávkách v boxech to bylo lepší, ale už nebyl prostor na nějaké dramatické zlepšení. Celková rychlost nebyla moc dobrá. Musíme zanalyzovat data a zjistit, proč tomu tak bylo. V Barceloně doufám budeme silnější, potřebujeme proto pracovat ještě tvrději než dosud," řekl finský závodník.

 

Doporučujeme

Články odjinud