Čtvrté a páté místo v cíli neodpovídá představám McLarenu

Čtvrté a páté místo v cíli neodpovídá představám McLarenu

Lewis Hamilton i Jenson Button si oproti kvalifikaci pohoršili. McLaren tak v boji o druhé místo v Poháru konstruktérů ztratil další body.

Šéf týmu Martin Whitmarsh se po závodě nijak netajil tím, že zisk dvaadvaceti bodů je poněkud méně, než si chtěl McLaren z Indie odvézt. Na tvrdé směsi byly vozy McLarenu prakticky nejrychlejší v poli, na měkké však výrazně ztrácely. 

"Pořád úplně nechápu, jak se mohl start tak pokazit. V prvním kole jsem se soustředil zejména na to, abych nekolidoval s Jensonem, načež jsem v pravém zrcátku zahlédl Fernanda. Z velké vzdálenosti se dokázal vyvézt v aerodynamickém pytli. I kdyby se mi start povedl, obávám se, že na hochy před námi by to nestačilo. Byli příliš rychlí, hlavně tedy v prvním stintu.

V prvním úseku závodu jsem měl také trable při podřazování. Nižší rychlostní stupně jsem musel řadit pravou rukou namísto levé. Proto se tým rozhodl, že při zastávce v boxech vymění volant. Výměnu volantu v průběhu závodu jsem zažil poprvé. Vyzkoušeli jsme to při testech v Barceloně, ale nikdy v závodě. Kluci to ale provedli fantasticky rychle, přestože byli pod ohromným tlakem. Dobrá práce ode všech! Volant jsem uvolnil ještě před zastavením, abych ho mohl rychle odhodit. Tým pak nasadil nový, zařadil jsem jedničku a odjel pryč. Celé to trvalo slabé tři sekundy. 

V posledních kolech jsem se snažil prohánět Marka. V té době už ale bylo příliš pozdě a navíc jel moc rychle na to, abych pro něho představoval nějakou vážnější hrozbu. Nikdy se ale nechci vzdávat, a tak jsem do poslední zatáčky doufal, že se před něho dostanu. Nebylo mi ale přáno. Přesto jsem si závod opravdu užíval, nepamatuji si, kdy naposledy jsem mohl jezdit tak dlouho naplno. Být uprostřed bitvy byl fantastický pocit. Jsem také hrdý na všechny členy týmu Vodafone McLaren Mercedes, byl to vážně parádní závod," nechal se slyšet Lewis Hamilton.

Hamiltonovi start nevyšel, u Buttona tomu bylo naopak. Nakonec ale dojel na pátém místě, tedy hned za svým týmovým kolegou:

"Start závodu byl pro mě světlým bodem dne. Mezi Lewisem, Fernandem a mnou byly jen milimetry. Podobný začátek závodu jsem snad nikdy nezažil, bylo to vskutku fantasticky těsné a tvrdé, přitom ale čisté. A nikdo do nikoho nenarazil, což bylo pozitivní. Jedině škoda, že zbytek závodu nebyl tak zábavný! 

Můj první stint mě pořádně zklamal. Zdálo se, že měkké pneumatiky nám sedly méně než ostatním, a tak jsem jel pomaleji než kluci za mnou. Do boxů jsem jel dříve, než jsme původně plánovali. Doufali jsme, že na tvrdé směsi najdeme lepší balanc. To ale úplně nevyšlo, protože jsem se zasekl za Romainem Grosjeanem, což mě stálo čas. 

Připsání si nejlepšího kola závodu v samotném závěru ale bylo fajn. Myslím, že rozhodně máme potenciál, na kterém můžeme stavět už příští týden v Abú Zabí," zůstává Button pozitivně naladěn. 

Doporučujeme

Články odjinud