Coulthard: Ferrari se už nemá na co vymlouvat

Coulthard: Ferrari se už nemá na co vymlouvat

David Coulthard se ve svém tradičním sloupku zamýšlí nad čtyřmi velkými týmy: dominancí Red Bullu a Mercedesu na straně jedné a problémů McLarenu a Ferrari na straně druhé.

David Coulthard nesdílí názor, že za úspěchem Red Bullu stal pouze Adrian Newey.Ten je sice podle Coultharda geniální konstruktér a aerodynamik, ale nikdy vše nestojí na jednom člověku. Klíčem je podle něj dobře fungující tým.

Nyní převzal otěže Mercedes a stejně jako úspěch Red Bullu nebyl zásluhou jednoho génia, není ani úspěch stříbrných šípů zásluhou pouze motoru, ale je to opět dobře fungující tým, který se dobře připravil na nová pravidla a hybridní motory.

Konec konců je to jen pár dní, co Toto Wolff chválil Rosse Brawna, protože to byl právě on, kdo v týmu nastartoval změny.

Na straně druhé jsou zde McLaren a Ferrari. Kdysi dominantní týmy se dnes topí v problémech a na začátku roku vyměnily své vůdce. Zatímco McLaren se může vymlouvat na probíhající změny a přechod k motorům Honda, seznam výmluv v Maranellu je už zřejmě u konce. Modernizovali tunel, přišel Allison, mají dva skvělé piloty, stavějí vůz i motor pod jednou střechou.

„Ve zkratce, Ferrari se nemá na co vymlouvat. Je zřejmé, že mají nejlepší pozici na trhu ze všech týmů a zatím se jim nedaří ji využít. Stejně jako McLaren ale budou brzy zpět. Úspěch ve sportu je stejně jako v každé oblasti života cyklický. Když máte dobré lidi, rozumně investujete a držíte směr, dříve nebo později získáte jackpot”, říká na závěr svého článku David Coulthard. 

Doporučujeme

Články odjinud