Coulthard by nechal jezdce Mercedesu závodit mezi sebou alespoň v Abú Dhabí

Coulthard by nechal jezdce Mercedesu závodit mezi sebou alespoň v Abú Dhabí

David Coulthard doporučil Mercedesu, aby nechal své jezdce v posledním závodě volně závodit mezi sebou a to včetně výběru strategií.

Jezdci Mercedesu mezi sebou mohou bojovat. Předjetí soupeře je ale v dnešní formuli 1 velmi těžké a to zvláště, když má stejný vůz.

Mnoho předjetí se proto odehrává přes boxy. U Mercedesu ale do boxů zajíždí obvykle ten, který má lepší pozici. Jeho týmový kolega to pak učiní o kolo později nebo velmi brzy po něm. Jinými slovy: Jezdci Mercedesu nemohou použít strategii proti sobě, což potvrdil i Toto Wolff.

Mercedes už ale získal oba tituly, má i druhé místo pro Rosberga. Coulthard by tak nechal oba jezdce stříbrných šípů alespoň v posledním závodě bojovat mezi sebou.

„Zbývá poslední závod. Nebylo by cool, kdyby Mercedes, který už nemá co ztratit, protože oba šampionáty jsou rozdělené, nechal své jezdce a příslušné inženýry tak a umožnil jim příští víkend v Abú Dhabí jet, jak chtějí?“  

„Jen pro tento jeden závod by se mohl Mercedes pokusit o jiný přístup a o zvýšení zábavnosti finále, které bude jinak, řekněme si to otevřeně, trochu bez zájmu,“ pokračuje Coulthard pro BBC.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud