Co vlastně dohnalo Sutila před soud?

Co vlastně dohnalo Sutila před soud?

Němec Adrian Sutil bude na konci ledna postaven před soud. Důvodem je údajný útok se zbytky střepů z lahve na lucemburského podnikatele Erika Luxe po loňské Velké ceně Číny v místním baru M1NT.

Zranění, ke kterým Eric Lux přišel, byla vskutku vážná. S ohledem na velkou krvácivost byl bez rychlého lékařského ošetření ohrožen na životě.

Eric Lux je jedním ze zakladatelů skupiny Genii, spolumajitele současného týmu Lotus, pro který budou letos závodit Romain Grosjean a Kimi Räikkönen.

Strana Erika Luxe se zásadně odmítá vyrovnat mimosoudně. Co se vlastně stalo?

Podle výpovědí lidí, kteří byli v době incidentu přímo v baru a byli ochotni F1sport sdělit, co se stalo, nešlo primárně o útok, ale následky strkanice. Eric Lux přišel ke stolu, u kterého seděl mimo dalších také Adrian Sutil a údajně neurvalým způsobem si dělal nárok na místo. Jelikož už šlo o pokročilou dobu, prakticky všichni přítomní byli omámeni menšími či většími objemy alkoholu.

Adrian Sutil se nechtěl nechat jen tak odbýt a došlo k obyčejné strkanici. Právě při ní měl Eric Lux přijít ke svému řeznému zranění krku, ke kterému ale podle všeho přišel spíše nešťastnou náhodou, než úmyslem ze strany Adriana Sutila.

Jelikož jde o tvrzení proti tvrzení, dá se očekávat, že budou jako svědkové pozvaní lidé, kteří byli v době incidentu v baru přítomni, včetně některých jezdců formule 1. Přítomen byl také Lewis Hamilton, který ale podle vlastních slov krátce po incidentu bar opustil.

Soudní líčení je naplánováno na dva dny 30. a 31. ledna. 

Doporučujeme

Články odjinud