Co stojí za mizérií Alonsa? Nikdo netuší

Co stojí za mizérií Alonsa? Nikdo netuší

Pilot McLarenu věřil v postup do nejlepší desítky, nakonec se musel spokojit se čtrnáctou pozicí. Náhlý pokles rychlosti týmu z Wokingu je záhadou.

McLaren si do Kanady přivezl vylepšené motory Renault. V pátek se zdálo, že můžeme čekat zlepšení. V sobotu však přišla náhlá ztráta rychlosti a Alonso s Vandoornem se museli spokojit až se čtrnáctou, respektive patnáctou pozicí. Fernando Alonso, který slaví svůj 300. start, však věří, že body nejsou nedosažitelné.

„Věděli jsme, že tenhle okruh nám moc svědčit nebude. Včera jsme se cítili dost dobře, vůz se choval pohodově a byli jsme rychlí. Dnes jsme měli mnohem horší pocity, zhoršilo se to už ve třetím tréninku a kvalifikace to jen potvrdila.

Uvidíme, co s tím dokážeme nadělat zítra, teď už nic nezměníme. Pokud vybereme správnou strategii a dobře odstartujeme, body nejsou nemožné. To je pro zítřek náš jasný cíl. Ztráta rychlosti se těžko vysvětluje, výkyvy ve výkonnosti jsme zaznamenali u všech, nejen u nás. Někdy se můžeme snažit přijít věcem na kloub, ale ať děláme, co děláme, k odpovědi se nedostaneme.

Známe naše slabosti a víme, že se musíme zlepšit. Dnešek pro nás byl zklamáním, ale závod je zítra, body se rozdávají až zítra, tak pojďme do toho,“ burcuje Alonso.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud