Co jste možná nevěděli o Adrianovi Neweym

Co jste možná nevěděli o Adrianovi Neweym

Šéfdesignér Red Bullu Adrian Newey má umělecký talent, který nemůže rozvíjet, a užívá si dlouhé zámořské lety.

Úřadující mistři poodhalili něco málo ze života Adriana Neweyho, který postavil už devět mistrovských monopostů F1.

Jak nejlépe strávit volný den?
Adrian Newey: "Období před sezónou a začátek sezóny jsou rušné, takže v současnosti je nejlepším řešením relaxace doma. Ale obvykle je to trocha tenisu, velmi příležitostně vodní lyžování, nebo pokud je hezký den, projíždka se zastávkou v hospodě na oběd."

Jmenujte jednu věc, kromě své práce, ve které jste dobrý.
AN: "Ne tenis! Vlastně jsem celkem slušný umělec. Jeden přítel provozuje charitu s názvem Face Britain, v jejímž rámci lidé dělají své autoportréty. Takže jsem po letech vzal do ruky štětce a opravdu jsem si to užil. Kdybych měl víc času, rád bych se tomu věnoval víc, ale čas je obrovský problém. Mám opravdu málo času na své záliby."

Sbíráte něco?
AN: "Ani ne. Rád si pořídím nějaký obraz domů, když nějaký zahlédnu, nebo starožitný nábytek, ale nevyhledávám je."

Když jste na dlouhém letu, jak to zvládáte?
AN: "Mám je rád, protože nejste pod tlakem cokoliv dělat. Uděláte nějaké to papírování, pak si jen dopřáváte, koukáte na filmy."

Jaké vlastnosti potřebujete, abyste uspěl v motorsportu?
AN: "Odolnost, protože zažijete hodně pádů, ze kterých se budete muset sebrat. Odhodlání věci dokázat navzdory všem nepřízním, soutěživého ducha a snad i rozumné IQ."

Jakou jste kdy dostal nejlepší radu?
AN: "Když jsem řekl, že chci být inženýr, můj otec řekl: ´Buď v tom dobrý, protože to není moc dobře placené odvětví.´ Další dobrou radu jsem dostal v prvním roce na univerzitě. Studoval jsem vesmírné inženýrství a přišlo mi to těžké."

"Kvůli systému zkoušek, kterým jsem prošel, jsem měl dost špatnou matematiku. Téměř jsem odešel, protože se mi nedařilo uspět. Člověk jménem Ian Reed mi nabídl místo u March Engineering a řekl mi: ´Tu práci ti dáme, ale moje rada by zněla: Neber ji a dodělej si školu, protože pak budeš na tu práci mnohem lepší inženýr.´ Takže jsem vytrval a získal (akademický) titul."

Doporučujeme

Články odjinud