Clos usiluje o vstup do formule 1, ale zatím nemá dost peněz

Clos usiluje o vstup do formule 1, ale zatím nemá dost peněz

Španělský závodník Dani Clos by rád příští rok debutoval ve formuli 1 v barvách španělské stáje HRT, ale ví, že nerozhoduje jen jezdecký talent.

Clos testoval v úterý pro HRT, do formule 1 se vrátil po třech letech a říká, že v ní chce zůstat. "Jakmile se dostanete do formule 1, nikdy se nepřestanete učit, takže se musím ještě hodně naučit. Ale myslím si, že jsem připraven udělat ten krok (závodit ve F1)," řekl. "Mám hodně zkušeností z GP2 a získal jsem tam dobré výsledky."

Přirozeným cílem pro Close je španělský tým HRT. U něj ovšem ví, že bez peněz sedačku nezíská. A financí zatím nemá dost. "O tom, jestli se jezdec dostane do formule 1, rozhoduje mnoho faktorů," potvrdil. "Není to nemožné a rád bych se alespoň nějak zapojil, pokud ne jako oficiální jezdec, tak jako testovací jezdec, přičemž bych závodil v jiné kategorii. Pokračovat v GP2 je velmi dobrou možností a myslím, že tam můžu dokázat velké věci."

Třiadvacetiletý Clos v minulosti testoval pro Williams a v uplynulých třech letech závodí v GP2. Nejlepší sezónu měl loni, když vyhrál jeden závod a celkově skončil v šampionátu čtvrtý.

Doporučujeme

Články odjinud