Citroën by uvítal setrvání Räikkönena v rallye, rozhodnutí musí přijít brzy

Citroën by uvítal setrvání Räikkönena v rallye, rozhodnutí musí přijít brzy

Kimi Räikkönen zatím nemá smlouvu v rallye pro příští sezónu, ale Citroën by ji rád s ním uzavřel. Blíží se doba, kdy se Fin bude muset rozhodnout, co bude dělat v roce 2011.

"Kimi vůči nám nemá v příští sezóně žádné závazky, ale doposud byl spokojený s tím, co dělá, a vykazoval jistou vůli pokračovat," řekl manažer juniorského týmu Citroënu Benoit Nogier pro rádio RMC. "Teď je pánem svého osudu a je na něm, aby nám řekl, jestli chce s námi příští rok pokračovat. My budeme velmi rádi, pokud bude chtít pokračovat."

Räikkönen v průběhu sezóny říkal, že o své budoucnosti rozhodne v polovině roku. Ta už je pryč a Citroën připomněl, že vyčkávat do nekonečna možné není. "Nemáme žádný nejzazší termín. Zatím je příliš brzy. Ale je jisté, že dny ubíhají rychle a blížíme se době, kdy bude třeba se rozhodnout," dodal Nogier.

V uplynulé rallye Francie Räikkönen chyboval, vyjel mimo trať a propadl se na konec výsledkové listiny. V šampionátu mu patří desáté místo. Jeho možný návrat do formule 1 je spojován s Renaultem, ale podle finského Turunu Sanomat Räikkönen o francouzskou stáj údajně nikdy zájem neměl a Renault ho jen využil pro vyvinutí tlaku na Vitalije Petrova a jeho sponzory.

Doporučujeme

Články odjinud