Cítil jsem se jako na začátku kariéry, řekl Schumacher po prvním dni testů

Michael Schumacher se velmi rychle vrátil do pracovního tempa formule 1. Při návratu mu šlo všechno hladce a dokonce byl rychlejší než týmový kolega Rosberg. Motivaci má na úrovni ze začátku kariéry.

"Pro nový vůz to byl perfektní začátek," řekl Schumacher po prvním dni testů. "Cítil jsem se velmi dobře a měl jsem skutečně pocit, že je vše přirozené. Cítil jsem se jako na úplném začátku mé kariéry v roce 1991, když jsem si po prvním kole pomyslel: ´Wow, to bylo opravdu rychlé´ a pak v druhém kole jsem byl velmi nadšený. Cítím se jako mladý kluk a opravdu jsem si to na trati užil."

Zvláštní pocity však u Schumachera vyvolal pohled na monopost Ferrari. "Bylo to zvláštní, když jsem viděl na trati svůj starý vůz a neseděl v něm," přiznal. "Ale bylo dobré vidět ve voze na trati mého bratra (Massu) a mé přátele z Ferrari."

Tým Mercedes GP dal jako jediný během prvního dne prostor oběma svým závodním jezdcům. Schumacher jezdil odpoledne, zatímco dopolední premiéru s W01 měl na starost Nico Rosberg. Ten byl s novým vozem také spokojený.

"Byl to pro nás velmi dobrý první den testů a mé první dojmy z vozu jsou velmi pozitivní," řekl. "Obecně šlo všechno dobře, i když jsem ve voze seděl moc nízko a neviděl jsem pořádně trať, což zítra vylepšíme."

Doporučujeme

Články odjinud