Čína i do budoucna počítá s velkou cenou F1

Čína i do budoucna počítá s velkou cenou F1

Šanghajská vláda má zájem o to, aby letošní Velká cena Číny nebyla poslední.

Po letošním závodě, který se na okruhu v Šanghaji pojede 9. dubna, vyprší Číně současná smlouva na pořádání velké ceny formule 1. Společnost Juss Event Management, která je organizátorem místního závodu, již dříve prohlásila, že věří v prodloužení kontraktu.

Formule 1 však v poslední době řešila svůj přechod pod nové majitele - americkou společnost Liberty Media, a jednání o nové smlouvě s Čínou tak byla odsunuta na druhou kolej.

Z prohlášení, které vydala místní vláda, je však jasně patrné, že se závodem formule 1 se počítá i v budoucnu.

„Do roku 2020 se (Šanghaj) zavazuje pořádat každý měsíc velké události,“ stojí v dokumentu, který cituje Motorsport.com.

„Chceme zvýšit funkčnost a efektivnost osmi velkých akcí, mezi kterými je i Velká cena Číny formule 1. Dále chceme zvýšit povědomí o Šanghaji jako o vhodném místě pro konání špičkových mezinárodních sportovních akcí a do roku 2020 přidat ještě jednu či dvě takové akce.“

Chase Carey z Liberty Media, který nahradí v pozici výkonného ředitele F1 Bernieho Ecclestona, nedávno prohlásil, že Asie je podle něj pro sport důležitým trhem.

„Rozhodně souhlasím s tím, že Spojené státy jsou pro sport v delším časovém horizontu místem příležitostí. Stejně tak ale i celá Severní a Jižní Amerika a Asie. My rozhodně věříme, že to jsou všechno důležité oblasti růstu.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud