Čína bude našemu vozu vyhovovat, soudí u Sauberu

Čína bude našemu vozu vyhovovat, soudí u Sauberu

Švýcarská stáj je nabuzena vynikajícími výsledky z prvních dvou závodů a svoji současnou formu hodlá potvrdit i na okruhu v Šanghaji.

Sauber je jedním z příjemných překvapení letošní sezony. V Austrálii dojeli Kamuj Kobajaši a Sergio Pérez na šestém, respektive osmém místě. Velkou cenu Malajsie se povedlo mexickému jezdci senzačně dokončit na druhé pozici jen pár sekund za vítězným Fernandem Alonsem.

Podle dosavadních výsledků se vůz C31 jeví jako velice konkurenceschopný, přesto je toho ještě hodně co vylepšovat, zejména pak rychlost na rovinkách. To ostatně potvrzuje i Sergio Pérez: "Náš vůz umí být konkurenceschopný a my z toho musíme vytěžit co nejvíce. Loni jsem zpočátku měl v Šanghaji dobrý závod, ale před koncem závodu jsem se dostal do kontaktu s jinými vozy a byl jsem penalizován."

"Vysokorychlostní zatáčky by měly našemu vozu vyhovovat. Obzvláště se mi líbí zatáčka 1 - je to dlouhá a velmi náročná zatáčka. Dlouhá rovinka pro nás nebude tou nejlehčí částí (okruhu), ale, znovu, musíme maximalizovat náš potenciál," dodává Mexičan.

Na Sepangu se Sauber potýkal v důsledku vysokých teplot s nadměrnou degradací pneumatik. V Číně panují touto dobou spíše chladnější povětrnostní podmínky, a tak je závodní šéfinženýr týmu Giampaolo Dall´Ara přesvědčen, že v kombinaci s hladkým povrchem okruhu v Šanghaji budou šance Švýcarů na slušný výsledek ještě větší. 

"V Malajsii jsme v horkých podmínkách měli nějaké potíže s opotřebením (pneumatik). Nicméně, toto by měl v Šanghaji (oproti Kuala Lumpur) menší problém, protože asfalt je hladký a je tam celkově méně vysokorychlostních zatáček s vysokými bočními silami," podotýká Dall´Ara.

Podobně jako řada ostatních týmů, i Sauber představí v Číně na svém voze několik vylepšení. Bude se však jednat pouze o úpravy menšího charakteru.

Doporučujeme

Články odjinud