Čím nás překvapí letošní Ferrari?

Čím nás překvapí letošní Ferrari?

Ferrari představí svůj vůz 24. února. Na jaké novinky se můžeme těšit?

Už před loňskou sezónou se objevily komentáře, že bílá barva Ferrari štěstí nepřináší. Nemá to nic společného s hmotností nátěru, jde pouze o pověrčivost.

Letošní vůz Ferrari tak má být více rudý. Něco podobného se ale mimochodem říkalo i před loňskou sezónou, takže si budeme muset počkat do 24. února, kdy nám Ferrari nový vůz představí.

Technická část je nyní už plně pod palcem Mattia Binotta, který má pověst dobrého organizátora. Propojit 14 pracovních skupin a různá oddělení je v případě tak velkého týmu, jakým je Ferrari, naprosto klíčové.

Nová pohonná jednotka má podle Motorsport.com přinést zvýšení efektivnosti hybridních systémů nebo omezit rizika okolo spolehlivosti turba. Spolehlivost bude hodně důležitá, jezdci dostanou na 20 závodů jen čtyři kusy pohonných jednotek.

Ve spolupráci se společností Mahle pracuje Ferrari na radikální inovaci v oblasti spalovací komory — konkrétně zapalování.

Změn prý doznala také převodovka. Loňský koncept se osvědčil, pokud jde o úzké zavěšení zadních kol, ale nebyl příliš efektivní z hlediska trakce.

Ferrari samozřejmě muselo také přijít se změnami v oblasti palivové nádrže. Jezdci budou moci nyní podle pravidel natankovat 105 kg paliva, což je o 5 kg více než dosud. 

Jak bude vypadat šasi, to samozřejmě nevíme. Motorsport.com ale píše o „neobvyklých tvarech“ na modelu, který tým používá v aerodynamickém tunelu.

Ferrari získalo poslední vítězství v roce 2015, kdy Sebastian Vettel vyhrál Grand Prix Singapuru.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud