Cílem Mercedesu teď bude konsolidace, ne šampionát, říká Wolff

Cílem Mercedesu teď bude konsolidace, ne šampionát, říká Wolff

Sportovní šéf Mercedesu Toto Wolff nemíní vrhnout všechny síly do honby za letošními tituly. Chce postupovat krok za krokem a stabilizovat současnou situaci.

V polovině sezóny zůstává Mercedes ve hře o oba šampionáty a překvapivě představuje největší konkurenci pro Red Bull v poháru konstruktérů.

"Kdybychom před půl rokem hovořili o příležitostech v šampionátu jezdců nebo konstruktérů, bylo by to naprosto šílené," poznamenal Wolff, citoval ho Autosport.

Proto je třeba postupovat opatrně a nenechat se unést sny o celkové výhře. "Když se podíváte na naše soupeře, podávají vrcholové výkony pravidelně," upozornil Wolff.

"Toho musíme dosáhnout my, konsolidace by měla být na programu pro druhou polovinu roku, na šampionát bychom hledět neměli."

Konzistence je to, co Mercedesu chybělo. Někdy si s pneumatikami rozuměl a vyhrával závody, jindy se propadal startovním polem a byl rád za body. Výsledek z Maďarska na nových pneumatikách, které se budou používat až do konce sezóny, nemusí nic znamenat."

"Nemůžeme si věřit. Říkat, že teď máme zlatý klíč, by bylo špatným přístupem. Je to o konsolidaci a analýze, musíme to přenést na nadcházející okruhy, co se týče samotných tratí, povrchů, teplot a energií v zatáčkách. Každý okruh je jiný."

"Musíme dál makat, konsolidovat vítězství a přenést to do výkonnosti na trati," dodal Wolff.

Doporučujeme

Články odjinud