Cílem McLarenu je podle Seidla čtvrté místo | Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Cílem McLarenu je podle Seidla čtvrté místo

McLaren chce letos obhájit loňské čtvrté místo v Poháru konstruktérů. Jako největší konkurenti se zatím jeví Alfa Romeo a Alpine.

McLaren je v Poháru konstruktérů průběžně čtvrtý, což je i pozice, která mu v šampionátu patřila na konci loňské sezóny. V letošním roce je na tom však hůře, nebo možná konkurence je blíže. Vloni měl McLaren po sedmi závodech na kontě 110 bodů, letos je to zatím „jen“ 59.

Na Mercedes McLaren už výrazně ztrácí. Nejbližším konkurentem, kterého má za sebou, je Alfa Romeo se 41 body.

U McLarenu se daří především Norrisovi, ale u Alfy Romeo je situace ještě dramatičtější – ze zmíněných 41 bodů získal 40 Valtteri Bottas, což však také znamená, že tým má potenciál k bodovému růstu. 

„Máme proti sobě silnou konkurenci se silnými jezdci a silnými vozy, a proto se pořadí může ještě měnit v závislosti na různých tratích, různých podmínkách, volbě pneumatik,“ odpověděl Andreas Seidl na otázku webu The Race, zda má pocit, že McLaren je nyní etablován jako čtvrtý nejlepší tým F1.

„Náš cíl je jasný, chceme bojovat o čtvrté místo v šampionátu konstruktérů. V týmu máme společně s Landem a Danielem vše, abychom toho dosáhli.“

„Víme, že konkurence nebude stát na místě, takže se musíme ujistit, že budeme pokračovat i ve vývoji tohoto vozu, což budeme dělat, ale je samozřejmě povzbuzující vidět tempo, které jsme měli v Barceloně i Monaku.“

Doporučujeme

Články odjinud