Cílem je letos vítězství a druhé místo v šampionátu, zní z Mercedesu | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Cílem je letos vítězství a druhé místo v šampionátu, zní z Mercedesu

„Stříbrné šípy“ si stanovily cíle pro závěr sezony 2022. Mercedes chce do konce roku vyhrát aspoň jeden závod a vybojovat druhé místo v poháru konstruktérů.

Mercedes po létech dominance neprožil lehkou první polovinu sezony. Postupem času však německá stáj začala odemykat pravý potenciál svého letošního monopostu W13.

Ze šestnácti odjetých závodů nakonec dokázali piloti Mercedesu Lewis Hamilton a George Russell vybojovat třináct pódiových umístění a v současnosti ztrácí jejich tým v poháru konstruktérů pouze 35 bodů na Ferrari na druhém místě.

„Máme za sebou dobré i špatné závody. Je pro nás doopravdy povzbuzující, že lépe chápeme náš vůz díky práci na simulátoru a ve větrném tunelu,“ rozpovídal se o situaci Mercedesu technický šéf týmu Mike Elliott.

„Díky tomu zjišťujeme, proč je naše výkonnost jako na houpačce. Zjišťujeme, co nás trvale vrátí zpět do soubojů na špici a co musíme udělat přes zimní přestávku.“

I když se Mercedes pomalu začíná orientovat na příští sezonu, stále si klade cíle i pro závěr té letošní.

„Chceme svést souboj s Ferrari o druhé místo v šampionátu. A chceme v této sezoně vyhrát jeden, nebo i více závodů. Ale především se chceme vrátit do takové formy, která nám příští rok opět dovolí bojovat o titul mistrů světa.“

V Monze sice Mercedes zaostával za Red Bullem i Ferrari, avšak George Russell i tak vybojoval třetí místo a Lewis Hamilton s novou pohonnou jednotkou po startu z devatenáctého místa nakonec dojel na slušné páté pozici.

U Mercedesu nyní doufají, že se vozy W13 ukážou v ještě lepší formě v Singapuru.

„Pro Singapur očekáváme podobnou výkonnost, jakou jsme disponovali v Budapešti či Zandvoortu. Je to hrbolatá trať s množstvím výzev, charakterem svých zatáček by nám ale mohla sedět,“ věří Elliott.

Velká cena na trati Marina Bay se pojede 2 října.

Doporučujeme

Články odjinud