Cíl pro Renault? Dostihnout Williams

Cíl pro Renault? Dostihnout Williams

Šéf Renault Sport Cyril Abiteboul vyhlásil útok svého týmu na stáj Williams. Abiteboul by si přál, aby Renault vyrovnal rychlost Williamsu již v nadcházející grand prix Singapuru.

Stejně jako ostatní týmy, tak i Renault čeká rušné období před prvním ze tří závodů na asijské půdě. Cyril Abiteboul si se svojí stájí neklade pro noční závod na městském okruhu malé cíle. Šéf Renaultu chce, aby žlutočerné monoposty rychlostně dostihly oba Williamsy.

Abiteboul věří, že okruh Marina Bay bude svým charakterem nahrávat právě vozům Renault.

„Nyní se soustředíme na nadcházející asijské turné,“ řekl Abiteboul v týmovém preview.

„Williams je jen jednadvacet bodů před námi na pátém místě v poháru konstruktérů. Sedm závodů před koncem sezóny je stále v našich možnostech tento náskok smazat,“ věří šéf francouzské tovární stáje.

„Potřebujeme, aby oba naše vozy stabilně dojížděly v nejlepší desítce. Singapur je dobré místo k odstartování této série.“

Technický šéf Renaultu Nick Chester přibližuje některé detaily potřebného nastavení pro specifický okruh Marina Bay. Podle Chestera by měl Renault rovněž v Singapuru představit nějaké vývojové upgrady.

„V Singapuru je nutné počítat s utaženými zatáčkami, vysokými obrubníky a zároveň je potřeba vysoká trakce. Není lehké najít pro tuto trať to správné nastavení,“ prozradil Chester.

„Pokud ovšem získáte rozumné množství přítlaku, budete mít rychlé a konkurenceschopné auto. Očekáváme, že zde získáme podobnou úroveň výkonu jako v Británii, v Maďarsku a ve Spa. Vyvinuli jsme měkčí zadní odpružení, abychom zlepšili trakci.“

„Rovněž máme připraveno několik vylepšení šasi, jejichž nasazení uvážíme během volných tréninků.“

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud