Cíl Force India zůstává stejný - dokončit závod

Lepší výkony by mohly přijít v Grand Prix Bahrajnu.

Vozy týmu Force India se zatím nedokážou odlepit od samotného chvostu celého pole. Při kvalifikaci na Grand Prix Číny se Adrian Sutil umístil devatenáctý a Giancarlo Fisichella dvacátý. Na osmnáctého Roberta Kubicu, kterému se dnes vůbec nedařilo, ztrácejí poměrně hodně, sedm desetin sekundy.

Jedním z hlavních problémů vozů Force India je špatný přítlak.

"Věděli jsme, že to nebude snadné. Nemohli jsme najít správné vyvážení, přítlak je zatím špatný. To nás v současnosti nejvíce trápí a proto se vozy tak obtížně řídí. Dnes to bylo velmi těžké, v závodě by to ale mohlo být lepší, protože při jízdě na více kol se nám v pátek dařilo víc. Naším cílem je dokončit závod, aniž bychom se připletli do nějakých incidentů. Auta jsou spolehlivá, mohli bychom se díky tomu posunout kupředu," řekl Sutil.

Velmi podobné pocity měl po kvalifikaci také veterán Giancarlo Fisichella.

"Jelo se mi o trochu lépe než včera, i tak to ale nebylo jednoduché. Chybí nám přítlak, nejhorší je to v pomalých zatáčkách. V závodě to bude těžké. Pro Bahrajn ale máme připraveny nějaké novinky. Zítra máme za cíl hlavně dokončit závod. Musíme vymyslet dobrou strategii a jet jak nejlépe to půjde," řekl italský závodník.

Slova obou pilotů Force India potvrdil i závodní inženýr Dominic Harlow. Auta Mallyova týmu zkrátka nemají dostatečnou rychlost na jedno kolo.

Doporučujeme

Články odjinud