Chystá se obří rošáda, Wolff mluví o šachových figurkách

Chystá se obří rošáda, Wolff mluví o šachových figurkách

Chystají se jezdecké změny v průběhu sezóny, které jsme už dlouho nezažili. Možná dokonce vůbec.

Není to pouhá spekulace. V zákulisí F1 se v těchto minutách a hodinách něco děje. Otázkou je, zda všechna soukolí do sebe zapadnou a celá přestupová mašinérie se rozjede na plné obrátky.

Sergio Pérez zůstane u Force Indie, Estebana Ocona nahradí Lance Stroll. To víme a stane se to. Otázkou je, kdy. Může se tak stát už v Monze. Stroll si má už v úterý vyzkoušet sedačku u Force Indie. Změna by ale mohla nastat až v Singapuru. 

„V současné době probíhá spousta diskuzí,“ řekl Toto Wolff Autosportu. „Nejde o to, aby jedna strana rozhodovala o přesunu, ale musíme posunout několik šachových figur.“

Černý Petr pro Ericssona?

Esteban Ocon by se měl přesunout do McLarenu. Strolla zase u Williamsu nahradí Robert Kubica. Ještě v sobotu to vypadalo, že z celého kolečka dopadne nejhůře Stoffel Vandoorne. Ale není tomu tak. Podle RaceFans půjde Vandoorne do Sauberu, kde je jeho bývalý šéf z GP2 Frederic Vasseur. 

Šéf Sauberu a Vandoornův manažér Alessandro Alunni Bravi prý přesvědčili spolumajitele týmu, aby akceptoval Vandoorna jako náhradu za Marcuse Ericssona. Švéd by tak mohl zůstat bez sedačky.

Je dobré zmínit, že Gil de Ferran řekl, že Vandoorne zůstane u McLarenu. „Ano, mohu to potvrdit. V současné době nemáme žádné další plány a po zbytek roku bude v autě.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud