Chybělo málo a Valentino Rossi závodil ve formuli 1

Chybělo málo a Valentino Rossi závodil ve formuli 1

Otec legendy motocyklových závodů Valentina Rossiho řekl, že Ital měl v začátcích své kariéry velmi blízko k závodění ve formuli 1.

Poprvé Rossi vůz formule 1 testoval v roce 2004, když na testovací trati ve Fioranu vyzkoušel spolu s Michaelem Schumacherem monopost Ferrari.

Později se zúčastnil ještě několika testů a několikrát byl přímo spojován se sedačku u stáje z Maranella. Například v roce 2009, kdy byl na polovinu sezóny vyřazen Felipe Massa poté, co jej v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska do helmy zasáhla pružina.

Ve videu, které bylo zveřejněno na oficiálních stránkách MotoGP, Rossiho otec Graziano řekl: „Valentino byl velmi blízko k tomu, aby jezdil ve formuli 1.“

„Vůz formule 1 je totiž to jediné, co se dá srovnat s motocyklem kategorie MotoGP. Závodit v jiném šampionátu (v motorsportu) by byl krok zpět. Valentino odmítl (přestoupit), jeho láska k MotoGP byla příliš velká.“

Devítinásobný mistr světa Rossi příští rok vstoupí již do své 18. sezóny v královské kategorii MotoGP. Pouze osm vítězství mu přitom chybí k rekordu Giacoma Agostiniho (122 vítězství).

„Pokud bude potom chtít jezdit rychle například v rally voze, v závodech cestovních vozů nebo čemkoliv jiném než formuli 1, tak bude moct. Ale až poté, co skončí svou misi být na světě číslem jedna,“ uzavírá otec Valentina Rossiho.

Foto: Getty Images / Clive Rose

Doporučujeme

Články odjinud