Chtěl jsem první vítězství za každou cenu, vysvětluje své chyby Grosjean

Chtěl jsem první vítězství za každou cenu, vysvětluje své chyby Grosjean

Romain Grosjean se letos dopustil mnoha chyb, protože byl přemotivovaný touhou po prvním vítězství ve formuli 1. Slibuje, že příští rok bude jiný.

Časté nehody málem Grosjeana stály smlouvu na příští rok, ale po dlouhých debatách s ním Lotus nakonec prodloužil.

"Jistě, bylo mi adresováno hodně kritiky. Ale taky to byl můj první rok," připomněl v rozhovoru pro Sport 24. "Kdyby mi někdo řekl, že budu v klasifikaci osmý se třemi pódii, hned bych to bral."

"Byly tu velmi dobré věci, jiné byly špatné. Je na mně, abych si z toho vzal to pozitivní. Dělal jsem začátečnické chyby, když jsem chtěl být chvílemi příliš rychlý. Chtěl jsem za každou cenu první vítězství. Jsou to věci, které nebudu opakovat."

Francouz přiznal, že je formule 1 náročnější, než očekával. "Myslel jsem si, že to bude těžké, ale ne tolik. Je to uzavřené prostředí s velmi vysokými nároky ve všech oblastech."

"Když začne sezóna, víme, že to bude těžké, že je to obrovská výzva. Ve skutečnosti je to násobně těžší, než si představujete. Je to svět, který vás hodně vyčerpá. Dovolená je zasloužená." (smích)

Ze sezóny 2012 Grosjean nejraději vzpomíná na své první pódium v Bahrajnu, na druhé místo z Kanady a na třetí kvalifikační pozici v prvním závodě v Melbourne.

A který okamžik byl pro něj nejhorší? "Upřímně to byla Grand Prix Japonska. Z mého pohledu to byla moje největší postartovní chyba. Byla to stoprocentně moje chyba a přijímám za to úplnou odpovědnost. Je to lekce, kterou si musím pro pokračování mé kariéry zapamatovat."

Doporučujeme

Články odjinud