Christian Klien, Sophia Flörsch a Luca Ghiotto míří do DTM | Foto: DTM

Foto: DTM

Christian Klien, Sophia Flörsch a Luca Ghiotto míří do DTM

Přechod šampionátu DTM na pravidla GT3 slibuje velmi zajímavé startovní pole pro sezonu 2021. V prestižním seriálu bude působit třeba bývalý pilot F1 Christian Klien či německá závodnice Sophia Flörsch.

Účastník 49 velkých cen „královny motorsportu“ Christian Klien bude v tomto roce debutovat v DTM s vozem McLaren 720S GT3 polské stáje JP Motorsport (viz foto). Nebude se jednat o závodní program na kompletní sezonu, osmatřicetiletý Rakušan se zúčastní pouze závodních víkendů v Zolderu, na Nürburgringu a v Assenu.

„DTM pro mě bude vrcholem tohoto roku. Budeme se moci poměřovat s nejlepšími týmy a jezdci na poli GT3 a ukážeme, čeho jsme schopní. V McLarenu jsme našli skvělého partnera a na spolupráci s touto renomovanou značkou se velmi těším,“ uvedl Klien pro motorsport.com.

Bývalý pilot stájí Jaguar, Red Bull a HRT má s vozy GT3 bohaté zkušenosti, se švýcarským týmem Emil Frey Racing a s vozem Lexus RC F GT3 se zúčastnil kompletní sezony Blancpain GT Series Sprint Cup 2018. Kromě toho Klien po odchodu z F1 startoval v Le Mans nebo v australských Supercars.

Klienův McLaren nebude jediným ve startovním poli sezony 2021, se stejnou technikou do šampionátu míří také stáj Jensona Buttona Jenson Team Rocket RJN a bahrajnský tým 2 Seas Motorsport.

Třetí žena u týmu Abt

V DTM bude také debutovat německá závodnice Sophia Flörsch. Pro účastnici kompletní loňské sezony formule 3 připraví třetí Audi R8 LMS Evo tým Abt Sportsline. Flörsch tak bude závodit po boku šampiona sezony 2013 Mika Rockenfellera a továrního pilota Audi Kelvina van der Lindeho.

Flörsch tak čeká perný závodní rok, angažmá v DTM bude kombinovat se závody WEC, kde bude startovat s týmem Richard Mille Racing ve třídě LMP 2 a objeví se i v Le Mans.

V historii působení stáje Abt v DTM se Sophia Flörsch stává už třetí ženou v jezdecké sestavě, před ní pro Abt závodily Katherine Legge (2009) a Rahel Frey (2012). Dvě nové ženské posily vítá Abt také na pozicích závodní inženýrky a týmové manažerky, které budou zastávat Laura Muller a Maike Frik.

Tým Abt byl schopen přihlásit do sezony třetí Audi díky podpoře firmy Schäffler, jejíž ambasadorkou je právě Sophia Flörsch.

„Velmi se těšíme na toto společné dobrodružství v DTM, kde spojíme síly se Sophií a Schäfflerem. Máme v týmu veterána DTM, nováčka a dámu. Na něco takového se fanoušci vážně mohou těšit,“ prohlásil Hans-Jürgen Abt pro motorsport.com.

Kromě týmu Abt nasadí dva vozy Audi do letošní sezony DTM ještě stáj Rosberg. Její auta budou pilotovat Švýcar Nico Müller a americký nováček Dev Gore.

Armáda Mercedesů

Mercedes se v roli dodavatele závodní techniky zákaznickým týmům vrací do DTM po dvou letech a díky tomu do šampionátu poprvé přichází také Ital Luca Ghiotto. Vítěz několika závodů formule 2 bude působit u týmu Haupt Racing, kde bude jeho týmovým kolegou ostřílený Němec Maximilian Götz.

S vozem Mercedes AMG GT3 Evo do DTM míří hongkongský tým GruppeM Racing, pro který bude závodit Daniel Juncadella. Španěl v DTM naposledy působil v řadách Aston Martinu v sezoně 2019.

Třetí stájí s vozy Mercedes bude letos v DTM tým HTP, který angažoval zkušeného Rakušana Lucase Auera a Brita Philipa Ellise.

Sezona odstartuje dvěma závody v italské Monze 19. a 20. června.

Doporučujeme

Články odjinud