Chování našich jezdců ve výkonnostní krizi je příkladné, říká McLaren

Chování našich jezdců ve výkonnostní krizi je příkladné, říká McLaren

Jenson Button a Sergio Pérez se nenechali srazit špatnou výkonností McLarenu a postavili se k ní čelem. Šéf týmu Martin Whitmarsh je jim za to vděčný.

Pérez a Button šli do letošní sezóny s tím, že chtějí vyhrávat závody a bojovat o titul. Už v zimních testech sice zjistili, že si tento cíl nesplní, přesto si na vůz a tým nestěžují. Jen opakovaně deklarují vůli pracovat na zlepšení.

"O našich jezdcích je toho třeba říct hodně," uvedl Whitmarsh. "Jsou zvyklí vyhrávat a jsou vystaveni publicitě a tlaku. Nejenže odvádějí ve voze dobrou práci, ale v týmu jsou fantastičtí, i jako jeho ambasadoři."

"Pro ně to (špatná výkonnost vozu) je bez pochyb velmi frustrující, ale odvádějí fantastickou práci. Myslím, že všichni vědí, že v rámci naší organizace všichni tvrdě pracují, a je inspirující, když vidíte dva mladé muže ukazovat, že jsou skvělými lidskými bytostmi a skvělými závodními jezdci."

Pérez sice zvyklý vyhrávat přímo není, ale loni se se Sauberem postavil třikrát na stupně vítězů, zatímco letos ani jednou, takže si výsledkově také pohoršil.

Doporučujeme

Články odjinud