Chiltona překvapuje, že tým Manor stále žije

Chiltona překvapuje, že tým Manor stále žije

Max Chilton je podle svých slov překvapen tím, že tým Manor vydržel při životě tak dlouho.

Brit pro tým závodil v letech 2013 a 2014, kdy se ještě jmenoval Marussia. Pro letošní rok získal místo v Mistrovství světa vytrvalostních závodů (FIA WEC) v projektu Nissanu v kategorii LMP1 poté, co po loňské GP Ruska Marussia zmizela z Formule 1.

Marussia se pro letošní rok přejmenovala na Manor. Chilton v Le Mans, kde jej o víkendu čeká čtyřiadvacetihodinový závod, pro F1i řekl, že s týmem nejednal o svém návratu a ani nečekal, že nový tým přežije.

„Nebyl jsem překvapen, jsem ale překvapen tím, jak dlouho vydrželi,” řekl Chilton. „Budu ještě čekat a sledovat, jak dlouho vydrží. Byl to trochu šok, ale to jen proto, jelikož jsme s nimi nemluvili, takže jsem neměl tušení, v jaké byli pozici.”

„Vedli si dobře, když to dokázali zvrátit, nebo alespoň věci poskládat dohromady. V únoru jsem v Silverstonu viděl Johna (Bootha - šéfa týmu), dva týdny před Austrálií. Nismo má v Silvestonu základnu ve stejné budově a oni organizovali a zařizovali věci, čemuž ani nemůžete uvěřit! Oni tam ale vážně byli.”

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud