Chilton se učí umění pouštět rychlejší vozy

Chilton se učí umění pouštět rychlejší vozy

Pro úspěchy na konci startovního roštu je třeba se naučit některé věci, které přední jezdci nepotřebují. Patří mezi ně práce pod modrými vlajkami.

Jezdci, kteří jsou předjížděni o kolo, musí své soupeře pustit. FIA jim tuto povinnost připomíná modrými vlajkami, a pokud ji nesplní, dostanou trest.

"Tým mi řekl, že to je tak trochu umění a že to bude trvat déle než první závod, než si na to zvyknu," řekl Max Chilton, který letos ve formuli 1 debutoval, pro Autosport.

"Ke konci závodu (v Melbourne) jsem se už začal učit, jak to dělat, a jak moc můžete získat, když to uděláte na správném místě. Učím se, budu na tom pracovat a uvidíme, jak to půjde v Malajsii. Příště snad modré vlajky neuvidíme tak brzy, to by nám pomohlo."

Chilton si v Austrálii vyzkoušel, že pomalejší vozy můžou zasáhnout do soubojů těch rychlejších a že to platí i opačně. Pocítil to v boji s Van der Gardem.

"Pokaždé, když jsem ho dohnal, mi zase poodjel kvůli modrým vlajkám. A kdykoliv jsem ho dohnal, mohl využít DRS díky vozům, které ho právě předjely, takže dlouho trvalo, než jsem ho předjel. Ale když jsem ho předjel, rychle jsem mu ujel a auto ukázalo svůj potenciál."

Doporučujeme

Články odjinud