Chilton: Jsem se svými výkony spokojený, ukázal jsem, proč jsem tady

Chilton: Jsem se svými výkony spokojený, ukázal jsem, proč jsem tady

V polovině své debutové sezóny se Max Chilton ohlédl za svými začátky ve formuli 1 a vyjádřil s nimi spokojenost.

V prvních Grand Prix byl Chilton zastiňován týmovým kolegou Bianchim. "Určitě jsme měli na začátku roku trochu smůly, v prvních čtyřech nebo pěti závodech jsme měli pár problémů, které my to ztěžovaly," potvrdil ve svém zápisníku na oficiálních stránkách formule 1.

Ale pak přišlo zlepšení. "Vždy lidem říkám, že se nestačí vždy dívat jen na výsledkové listiny, ale je také třeba vidět ostatní věci, které se dějí v zákulisí. Posledních pár závodů bylo těžkých, neměli jsme žádné problémy a já jsem dokázal své výkony zlepšit. V Monaku jsem byl 14. a v Montrealu jsme měli dobrou rychlost."

Dosažené zlepšení Chiltona uspokojilo natolik, že si z první poloviny sezóny nic nevyčítá.

"Celkově jsem spokojený s tím, co jsem letos doposud dokázal. Podařilo se mi dokončit všechny závody a odvedl jsem práci, kterou po mně tým žádal. Poskytl jsem mu zpětnou vazbu, a to je to, co chceme, když budujeme auto a učíme se. Musím pracovat tak trochu na všem, abych dostal víc ze sebe a z vozu, ale myslím, že jsem ukázal, proč jsem tady."

A čeho by chtěl dosáhnout ve zbytku sezóny? "Musím se dál učit, ale myslím, že teď musíme mít za cíl trochu vyšší místa. Musíme teď auto zlepšit, to je náš hlavní cíl, stejně jako porážka Caterhamu. Když dokončíte před vozy kolem vás, je to pocit jako z vítězství."

Doporučujeme

Články odjinud