Chce Ferrari zabránit odchodu Alonsa?

Chce Ferrari zabránit odchodu Alonsa?

Španělský a italský tisk přinesli informace, že se Ferrari chystá podepsat s Alonsem novou smlouvu. To by bylo poměrně překvapivé, protože Španěl má podepsáno až do roku 2016.

Alonso už své první prodloužení podepsal s velkým předstihem. Ferrari by nyní mohlo tlačit na podpis z důvodů obav z odchodu Alonsa. Nabízí se sedačka u McLarenu, který podle Ronna Dennise hledá nějakého špičkového jezdce.

V hledáčku jsou údajně Vettel, Hamilton a Alonso. Rodák z Ovieda by přitom byl nejpravděpodobnější volbou, možná i Vettel, pokud Renault nezlepší své pohonné jednotky.

Jenson Button má u McLarenu smlouvu do konce roku a podle britských médií je poměrně dost dobře možné, že už ho příští sezónu v kokpitu britského týmu neuvidíme. 

Ferrari mezi tím popřelo, že by s Alonsem o nové smlouvě jednalo. Není to prý na pořadu dne, myšlenky týmu nyní směřují k zlepšení vozu. 

Jacques Villeneuve se pro Omnicorse nechal slyšet, že se Alonso v poslední době změnil. Mistr světa z roku 1997 si myslí, že Alonso nemá žádnou motivaci.

„Ukazuje se, že nemá radost z jízdy, jako tomu bylo před dvěma lety. Tehdy nesl celý tým na ramenou, ale vloni se vzdal. Už nemá sílu sám táhnout tým.“

Villeneuve ale dodává, že Ferrari možná vidí světlo na konci tunelu. „Můžete vidět, že se začíná projevovat práce Jamese Allisona a to by mohlo motivovat jezdce. Myslím, že příští rok budeme svědky zotavení Ferrari. Pokud ovšem má Fernando trpělivost čekat na ovoce.“  

Pro Ferrari bude také klíčová zima, během níž dojde k rozmrazení většiny motoru, takže bude možné postavit téměř novou pohonnou jednotku.

Doporučujeme

Články odjinud