Charouz má po testech s HRT nárok na superlicenci

Charouz má po testech s HRT nárok na superlicenci

Jan Charouz absolvoval během svého prvního dne testů v Abú Zabí dostatečný počet kilometrů na získání superlicence, která jezdce opravňuje k jezdění ve formuli 1 během závodních víkendů.

"Cílem tohoto testu bylo najet dost kilometrů pro superlicenci, což jsme splnili," řekl český jezdec pro Autosport. "Zatím nevím, co budu dělat příští rok. V ideálním případě bych chtěl alespoň občas nastoupit v pátečním tréninku. Ale dokud tu příležitost nedostanu, nevím."

Pro Charouze testy ve formuli 1 neskončily, už zítra bude jezdit s týmem Renault, u něhož působí jako oficiální záložní jezdec.

"S každým kilometrem ve voze formule 1 získáváte více sebedůvěry, hlavně v rychlých pasážích," komentoval své zkušenosti. "Pomalé zatáčky jsou stejné v každém autě, rozdíly jsou v těch rychlých. Bylo dobré si zvyknout na DRS, protože něco takového jsem předtím nikdy nepoužíval."

"Zítra s KERS to bude poslední krok, který musím udělat. Kdybych to měl hned všechno najednou, asi by to bylo těžší. Auto se podle mě chová podobně jako vůz GP2, ale řízení je lehčí. Auto (HRT) je dobré, ale hodil by se mu další vývoj, hlavně zadní části, protože po pár kolech začnete ztrácet přilnavost."

Doporučujeme

Články odjinud