Charles Pic odchází z Caterhamu

Charles Pic odchází z Caterhamu

Zprávu o ukončení angažmá francouzského jezdce médiím potvrdil šéf týmu Cyril Abiteboul. Mezi favority na angažmá patří Kamuj Kobajaši a Marcus Ericsson.

Budoucnost Charlese Pica ve formuli 1 je velmi nahnutá. Tým Caterham, jehož barvy loni Francouz oblékal, o další spolupráci nejeví zájem. Odchod třiadvacetiletého pilota potvrdil jeho krajan a současný šéf týmu Caterham v jedné osobě Cyril Abiteboul.

"Charles s námi bohužel v této sezoně nebude. Je škoda, že společné dobrodružství Charlese a Caterhamu končí. Chtěl bych Charlesovi za mě osobně velice poděkovat za práci, kterou pro nás loni odvedl. Rozhodně má talent, který může lépe využít a více předvést ve větším a zavedenějším týmu," prozradil Abiteboul francouzskému Infosport+.

Tato zpráva nahrává sílícím spekulacím, podle kterých má do Caterhamu namířeno Kamuj Kobajaši, který se musel po odchodu ze Sauberu v roce 2013 spokojit se závoděním v GT vozech. Kolegou oblíbeného Japonce by se mohl stát Švéd Marcus Ericsson. Caterham je posledním týmem, který dosud nezveřejnil složení své jezdecké sestavy pro sezonu 2014. Tým se nicméně dušuje, že oficiální oznámení nehodlá odkládat na poslední chvíli

Pic ve formuli 1 odjel dvě sezony, v roce 2012 závodil za Marussii. Zúčastnil se celkem 39 závodů. Nejlepším výsledkem rodáka z Montélimar zůstává čtrnáctá příčka z Velké ceny Malajsie a Koreje 2013.

Doporučujeme

Články odjinud