Chadwicková nechce postup kariérou uspěchat

Chadwicková nechce postup kariérou uspěchat

Vývojová jezdkyně Williamsu a šampionka prvního ročníku ženské formulové W série Jamie Chadwicková podle svých slov nepospíchá s cestou do formule 1.

Chadwicková vyhrála letošní premiérový ročník W série a příští rok bude svůj titul obhajovat.

Britka, která by se mohla stát první ženou ve F1 od Lella Lombardiové v roce 1976, část letošního roku také strávila s Williamsem, když během několika závodních víkendů sledovala práci týmu, učila se a získávala velké množství informací.

„F1 se zdá být daleko. Teď vím, co se musím v dalších několika letech naučit. Nebudu se snažit to uspěchat nebo podvádět,“ řekl Chadwicková pro The Guardian.

„Na sociálních sítích se mě lidé ptají, zda nahradím (pilota Williamsu) Roberta Kubicu. To není ani reálné. Potřebuji čas, abych se vyvinula v lepší jezdkyni. Pokud se dostanu do F1, chci být nejlepším možným jezdcem, abych odvedla co nejlepší práci spíše než, abych tam bez nějakého důvodu byla o jeden či dva roky dříve.“

Chadwicková také přiznala, že velmi obdivuje šestinásobného mistra světa Lewise Hamiltona a jeho úspěch je pro ni inspirací.

„Mám k němu velký respekt. Je šestinásobný mistr světa, a to je neuvěřitelné. Pokud bych měla dokázat napodobit i jen nepatrné množství z toho, co on, musí to být něco, na co se zaměřím.“

Foto: W Series

Doporučujeme

Články odjinud