Češi v Brně: Abrahama v kvalifikaci přibrzdil pád

Češi v Brně: Abrahama v kvalifikaci přibrzdil pád

Karlu Abrahamovi se v kvalifikaci na Velkou cenu České republiky nedařilo, obsadil poslední místo. Jakub Kornfeil ve stopětadvacítkách uzavřel druhou desítku. Kvalifikovali se i čeští jezdci startující na divokou kartu.

V České republice probíhá o tomto víkendu motoristický svátek, na Masarykově okruhu u Brna se jede mistrovství světa silničních motocyklů, o kterém vás pravidelně informujeme na stránkách našeho sesterského webu MotoGPsport.cz. Na domácí velké ceně nechybí čeští závodníci ani naše redakce.

Pozornost českých fanoušků se pochopitelně hodně soustředila na Karla Abrahama, který letos jako první Čech od dob Bohumila Staši startuje v královské kubatuře. Jezdci stáje Cardion AB Motoracing se ale v Brně v posledních letech příliš nedaří. Nejinak tomu bylo i letos. Zhruba deset minut před koncem kvalifikace třídy MotoGP upadl a musel rychle pro rezervní motocykl. Výsledkem bylo až poslední sedmnácté místo se ztrátou 2,355 sekundy na Daniho Pedrosu z týmu Repsol Honda.

Ve stopětadvacítkách má Česká republika v Brně hned tři zástupce. Účastník celé sezony Jakub Kornfeil sedlající stroj Aprilia týmu Ongetta-Centro Seta se kvalifikoval jako dvacátý. Za nejrychlejším Nicolasem Terolem (Bankia Aspar Aprilia) zaostal o 2,867 sekundy. Miroslav Popov, který jede na divokou kartu s aprilií v barvách Ellegi Racing, ztratil bez 34 tisícin čtyři sekundy a obsadil 27. místo. Z předposlední příčky by pak měl odstartovat Ladislav Chmelík s italským strojem stáje RJR Racing. Ten ztratil na Španěla 5,269 sekundy. Slovák Jakub Jantulík s hondou AMK Brno Junior Teamu zaostal o 10,5 sekundy a do závodu se nekvalifikoval.

Vzhledem k tomu, že Lukáš Pešek se vzdal divoké karty, ve třídě Moto2 Česká republika nemá své zastoupení ani v Brně. Nejrychlejší čas v kvalifikaci zajel Marc Márquez se strojem Suter týmu Repsol.

Podrobné informace ze všech kubatur nejen o českých jezdcích najdete na stránkách MotoGPsport.cz.

Doporučujeme

Články odjinud