Češi v Brně: Abraham nedojel, Kornfeil sedmý

Češi v Brně: Abraham nedojel, Kornfeil sedmý

Jakub Kornfeil zajel v Brně opět skvělý výsledek, neztratili se ani Češi jedoucí na divokou kartu. Karel Abraham spadl a po pár kolech s poškozeným motocyklem odstoupil.

Nejlepší výsledek zaznamenal v Brně Jakub Kornfeil závodící ve stopětadvacítkách. Jezdec stáje Ongetta-Centro Seta z dvacáté příčky skvěle odstartoval a brzy se se svou aprilií prosadil do první desítky. Poté, co zdolal Simona Grotzkého, postoupil na devátou příčku. Italovi výrazně poodjel, držel konstantní ztrátu na skupinku před sebou a po odstoupení dvou soupeřů se posunul na konečné sedmé místo.

Neztratili se ani čeští reprezentanti startující s apriliemi na divokou kartu. Miroslav Popov bojoval ve čtyřčlenné skupince a dovezl ji do cíle na skvělém sedmnáctém místě. Ladislav Chmelík dojel pětadvacátý.

Jediný český zástupce ve třídě MotoGP Karel Abraham v Brně neuspěl. Po startu se sice posunul před Lorise Capirossiho a atakoval Randyho de Punieta, ale ve druhém kole na výjezdu ze stadionu upadl. Na svou ducati týmu Cardion AB Motoracing sice znovu nasedl a se ztrátou jednoho kola se snažil získat alespoň nějaký bodový příděl, ale poškozená motorka vypověděla službu.

V Red Bull Rookies Cupu se dařilo Tomáši Vavroušovi. V sobotním závodě byl třetí, v neděli se dokonce o jednu příčku zlepšil.

Další informace z Velké ceny České republiky i jiné zprávy z mistrovství světa silničních motocyklů najdete na našich sesterských stránkách MotoGPsport.cz.

Doporučujeme

Články odjinud