Čerstvý třicátník Räikkönen si pochvaloval jízdu za největšího mokra

Fisichella je frustrován smůlou, jaká ho u Ferrari provází.

Grand Prix Brazílie nebude jen o boji o titul mistra světa. Ve hře je i třetí místo v Poháru konstruktérů, o které bojují týmy Ferrari a McLaren. Lépe dnes dopadlo Ferrari, přestu u rudých radostí skákat nemohou. Oslavenec Kimi Räikkönen sice odstartuje pátý, jeho kolega Fisichella však celé startovní pole uzavírá.

"Celkově jsem s tímto výsledkem spokojen. Na pneumatikách do extrémního mokra jsme byli velice konkurenceschopní. Myslím, že kdyby se počasí nezlepšilo, mohl jsem se umístit i výš. Na přechodných pneumatikách se ale vůz už tak dobře neřídil. Nešlo je tak dobře uvést do provozu. Pokud bude zítra pršet, bude to hodně těžké. Když na tomto okruhu jedete v závěsu za někým v době, kdy je trať mokrá, prakticky nic nevidíte. Myslím, že bylo správné kvalifikaci odložit. Alespoň jsme pak mohli jet v přijatelných podmínkách a nebylo to jen o snaze o udržení se na trati. F60 pracovala dobře. Víme, že nám chybí přilnavost, ale tento problém nás provází už od začátku sezony," řekl Kimi Räikkönen.

Giancarlo Fisichella prožil poněkud smolnou kvalifikaci. Ani nemohl příliš využít svých zkušeností s jízdou na mokru.

"Na začátku kvalifikace byly podmínky na trati téměř nemožné. Dostal jsem hodiny, přestože jsem nejel příliš rychle. V místě, kde se mi to přihodilo, ale na trati stála voda. Když jsem zatočil volantem, zavadil jsem o tlačítko, které vypnulo motor. V ten moment jsem měl po kvalifikaci. Je to škoda, jak jsme mohli vidět v případě Kimiho, auto pracuje v mokru dobře. Doufám, že se mu podaří získat hodně bodů. U mě to bude vzhledem ke startovní pozici obtížné. Vypadá to, že všechno jde špatně. Jsem nešťastný, moc si přeju se v takovém týmu, jakým je Ferrari, předvést v dobrém světle. Doufám, že od zítřka se mi štěstí přestane vyhýbat. Zatím to tak dělalo," řekl zklamaný Fisichella.

Doporučujeme

Články odjinud