Celý víkend je pro nás pozitivní, těší pátého Alonsa | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Celý víkend je pro nás pozitivní, těší pátého Alonsa

Úspěšnou kvalifikaci na Velkou cenu Kataru formule 1 zaznamenal tým Alpine. Oba jezdci se dostali do Q3, kde Fernando Alonso odstartuje z pátého a Esteban Ocon z devátého místa.

„Celý víkend je pro nás pozitivní. Vůz byl silný ve všech částech víkendu a zdá se, že mu sedí zdejší rychlé zatáčky,“ řekl Alonso.

„Řekl jsem týmu, že když mi dají dostatek paliva, jezdil bych celou noc a počkal tu na ně do zítřejšího rána. Zdá se, že některé okruhy našemu balíčku sedí lépe, a Katar je zřejmě jedním z nich.

„Musíme zjistit, proč nemáme tuto výkonnost i na jiných okruzích. Body se ale rozdávají zítra. Startujeme na čisté straně roštu a musíme si dát pozor na pár jiných strategií pneumatik. Jsou tu nějaké otazníky, z pátého místa se ale řeší lépe.“

Alonso stejně jako většina jezdců z první desítky odstartuje na měkké sadě pneumatik. Kolem sebe ale bude mít piloty na střední sadě, na které svůj nejlepší čas v Q2 zajeli první Lewis Hamilton, druhý Max Verstappen, třetí Valtteri Bottas a sedmý Carlos Sainz.

Doporučujeme

Články odjinud