Čeká mě těžké rozhodování, říká ke své budoucnosti Räikkönen

Čeká mě těžké rozhodování, říká ke své budoucnosti Räikkönen

Kimi Räikkönen připustil, že vzhledem k volnému místu u Red Bullu nebude pro něj snadné si vybrat, co bude příští rok dělat.

Räikkönen je jedním z hlavních kandidátů na volnou sedačku po Marku Webberovi.

"Zatím stále nemám odpověď na to, co bude příští rok, od posledních dvou závodů se to nezměnilo," odpovídal na otázky v Silverstonu. "Lidé budou samozřejmě více hovořit o šancích, ale to nic nezmění na tom, co budu příští rok dělat, nebo jak se rozhodnu, i když tu evidentně je volné místo."

"Nemám smlouvu, což je ve formuli 1 normální. Nemám co lidem říct, dokud nebude něco jistého na papíře. A pak to okamžitě řeknu, protože to je pro mě mnohem jednodušší, všichni se pak přestanou ptát na to samé. Dokud něco nebudu mít, nemůžu odpovědět."

"Myslím, že ať už to rozhodnutí bude jakékoliv, nebude snadné. Nikdy to není snadné. Není to poprvé, co jsou na stole různé možnosti. Zvolíte si tu, kterou považujete za správnou v danou chvíli. Těžko říct, jestli je to dobré nebo špatné rozhodnutí, ale pak s ním musíte žít, ať už je jakékoliv."

Rozhodování bude těžké, protože si od návratu stihl vybudovat velmi kladný vztah k Lotusu.

"Je to perfektní, bez nich bych nebyl zpět ve formuli 1," chválil. "Jistě, také z toho něco mají, takže je to bez stížností. Samozřejmě jsou tu věci, které potřebujeme zlepšit, ale s týmem prožívám skvělé časy, a proto bude to rozhodování těžké."

U Red Bullu Racing má výsadní postavení Sebastian Vettel, na druhé straně si s ním ale Fin rozumí, takže ve jménu potenciálního týmového kolegy problém nevidí.

"Nemám problém závodit s kýmkoliv," potvrdil. "Nikdy jsem nebyl v pozici, kdy bych si mohl vybírat, s kým bych mohl jezdit, takže to nic nemění. Pokud by k tomu došlo, samozřejmě by to bylo jednodušší než v některých jiných letech."

Jak je ale u Räikkönena typické, nikdy nic nevylučuje, tedy ani možnost, že na konci roku skončí.

"Dokud nebudu mít smlouvu, je tu pořád možnost, že nebudu závodit. Do začátku příštího roku je to dlouhá doba, v životě se může přihodit hodně věcí, které rozhodnou za vás, a nebudete závodit. Ale myslím, že je u mě větší šance, že budu příští rok ve formuli 1," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud