Caterham selhal při zastávkách v boxech, Kovalainen penalizován nebude

Caterham selhal při zastávkách v boxech, Kovalainen penalizován nebude

V souboji novějších týmů v Belgii zvítězil Vitalij Petrov, závod nedokončil jen Narajn Kartykejan. Caterham si ale sype popel na hlavu, neboť oběma pilotům pokazil pitstop.

Caterham
Vitalij Petrov dojel do cíle Velké ceny Belgie na čtrnáctém místě, jeho týmový kolega Heikki Kovalainen na místě sedmnáctém. Ruský pilot je se svým výkonem naprosto spokojen: "Měl jsem opravdu dobrý závod, celé odpoledne jsem na to tlačil, jak to jen šlo. Myslím, že jsem dojel tak vysoko, jak jsme jen mohli očekávat. Po startu jsem se dokázal dostat skrz tu nehodu bez problémů, jel jsem pak třináctý." Jediným Petrovovým problémem bylo pomalé vypuštění při jedné ze zastávek v boxech, to mu naštěstí dnešní úspěch příliš nepokazilo. Radostí po GP Belgie však neplesá Rusův týmový kolega Kovalainen. Po startu se sice rovněž dokázal proplést skrz nehodu bez poškození vozu, při první zastávce v boxech ale nastal problém. "Při svém prvním pitstopu jsme měli problém s vypuštěním z boxů, bohužel jsem tak narazil do vozu HRT, když jsem vyjížděl. To mě donutilo vrátit se zpět pro nové přední křídlo," zalitoval Fin.

HRT
Pedro de la Rosa projel cílem Velké ceny Belgie 2012 jako osmnáctý, jeho týmový kolega Narajn Kartykejan závod nedokončil. "Byl to závod plný vášní," popisuje de la Rosa, jehož vůz během nehody v úvodu závodu utrpěl mnoho nárazů. Pilot tak musel neplánovaně zajet do boxů pro nové přední křídlo. Jeho týmový kolega Narajn Kartykejan má sice velikou radost z dnešní formy auta, zklamán je však technickým problémem, který mu závod předčasně ukončil. "Po druhém pitstopu jsem měl nějaký problém se zavěšením a vyletěl jsem z tratě," zalitoval pilot, pro kterého tímto výletem závod skončil.

Marussia
Timo Glock dokončil Grand Prix Belgie na patnáctém místě, jeho týmový kolega Charles Pic na místě šestnáctém. Německý pilot je spokojený s tím, jak dnes fungovala vylepšení, která si tým do Belgie přivezl. Jediné, čeho dnes lituje, byl incident s pilotem Williamsu Pastorem Maldonadem, který ho stál drahocenný čas. Týmový kolega Charles Pic ve svém tiskovém prohlášení rovněž vyzdvihl pokrok, který tým od minulého závodu udělal, a doufá, že pokud se Marussia bude stejným směrem pohybovat i v budoucnu, brzy dožene ztrátu na lepší týmy. Jediné, na co si Francouz postěžoval, byla doba, kdy ho během dnešního závodu zdržoval Pedro de la Rosa.

Doporučujeme

Články odjinud